Inmatriculari globale in prima luna din 2020

Pentru cine nu are inca clarificata importanta pietii de automobile electrice din China in lume, statisticile de inmatriculari din prima luna a anului dovedesc ca o scadere de 50% pe piata chineza, nu poate fi compensata de o crestere cu 121% pe cea europeana. Rezultatul este o scadere globala cu 7% fata de inmatricularile din aceasi luna de anul trecut.

Cu februarie profilandu-se ca o luna catastrofala pe piata chineza, ne asteptam la o scadere si mai mare a vanzarilor de BEV si PHEV, motiv de ingrijorare pentru unii si de satisfactie pentru cei ce inca viseaza ca electromobilitatea este o moda trecatoare.

Sursa informatiilor: EVsales

Primele trei locuri ale clasamentului global sunt ocupate de aceleasi modele, devenite clasice in universul electric: Model 3, Zoe si Leaf, ultimele doua cu imbunatatiri substantiale pentru variantele din 2020, iar primele doua jucand parca intr-o alta liga.

Noul Peugeot 208 e

Marea surpriza foarte placuta este clasarea noului Peugeot 208e direct pe locul patru, la prima aparitie in TOP 10 global.

Dintre producatorii chinezi, care ocupau in anii trecuti majoritatea pozitiilor fruntase, doar SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation) si GAC ( Guangzhou Automobile Group) au trei modele in top 10, fiind in prezent si principalii exportatori de automobile electrice, prin urmare mai putin dependenti de colapsul pietii din China.

Se profileaza vremuri economice grele la orizont, in care achizita de automobile, atat electrice cat si fosile, nu va fi cu siguranta prima prioritate a clientilor. Cu toate acestea ramanem optimisti ca actuala ofensiva PSA si contraofensiva grupului Volkswagen, de indata ce ii vor da de capat soft-ului pentru ID 3, va duce la rezultate spectaculoase si ierarhii globale restructurate in 2020.

Si Tesla? … nici o grija, va ramane pe locuri furntase, odata cu inceperea livrarilor pentru Model Y in SUA peste exact doua saptamani, la doar un an dupa ce a fost prezentat publicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.