Inmatricularile din Franta si Italia s-au prabusit in luna martie

Asa cum era de asteptat, in conditiile de protectie si evitare a raspandirii epidemiei, odata cu stopare productiei pe liniile de asamblare si in fabricile furnizorilor de piese, dar mai ales a inchiderii reprezentantelor, vanzarea de autovehicule noi a scazute la cote nemaintalnite, nici chiar pe parcursul crizei economice din 2008.

In timp ce Germania a inregistrat scaderi de 48% la modele cu benzina si 39% pentru diesele, cresterea BEV +56% si PHEV +207% a fost o surpriza de proportii. In Franta si mai ales Italia, aflata sub masuri severe de carantina, rezultatul lunii martie este si mai sever.

Sursa infomatiilor: comunicatele autoritatilor nationale

Franta

Conform comunicatului preliminar emis de CCFA in 31 martie:

  • Inmatricularile au scazut cu 72.2% in luna martie, fata de aceasi luna de anul trecut. Total: 62.688.
  • Rezultatul primului trimestru este mai scazut cu 34.1% decat cel din 2019. Total: 364.679.

Asteptam comunicatul final cu defalcarea pe categorii de vehicule in functie de combustibilul utilizat. Informatii preliminare indica ca Tesla a crescut cu 24%, singura marca in crestere in luna martie in Franta.

Italia

Comunicatul Ministerului Transporturilor italian contine informatii la fel de sumbre despre inmatricularile de vehicule noi, pe o piata cu restrictii majore de circulatie si activitati reduse la stricutul necesar.

Incepand cu 8 martie nordul Italiei a fost in carantina, iar incepand din 10 martie restrictiile au fost extinse pe intreg teritoriul si au fost pelungite deocamdata pana in 13 aprilie.

Dupa o scadere cu 5.9% in ianuarie si 8.8% in februarie, luna martie a inregistrat o prabusire a inmatricularilor cu 85.4%, total 28.326.

In primul trimestru inmatricularile de automobile noi a scazut cu 35.5%. total 347193.

Sursa infomatiilor: comunicatele autoritatilor nationale

La fel ca in Germania si Franta, o raza de lumina vine din directia inmatricularilor de automobile electrice, Tesla fiind singura marca cu a crestere in acesta perioada: +57.6% in martie si +103.7% in primul trimestru. Trebuie mentionat ca numarul de automobile livrate de Tesla in Italia este inca extrem de mic: 780 in 2020 fata de 383 in 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.