Înmatriculările pe cea mai mare piață europeană… das ist schlimm!

Comunicatul KBA – Kraftfahrt-Bundesamt pentru luna februarie anunță încă o scădere cu 25% a înmatriculărilor în Germania.

Diagrama înmatriculărilor pe mărci, prezintă o imagine deja cunoscută, toate firmele fiind în scădere cu excepția Tesla și o excepție pentru Smart în februarie.

Fără să trecem printr-un acces acut de Schadenfreude (un cuvânt sinistru în limba germană, care exprimă bucuria la necazul altora, mai teribil decât „haz de necaz” al nostru) preluăm un paragraf din comunicatul autorităților germane:

– 18.278 de BEV înmatriculate în februarie reprezintă o creștere de 124.2% și un segment de 9.4% din totalul vehiculelor noi.

– 52.704 de hibrizi înmatriculați reprezintă 27.1% din total în luna februarie, din care 21.879 au fost hibrizi plug-in, care au înregistrat o creștere de 161.9% și un segment de 11.3% din totalul de vehicule noi.

Înmatriculările de autovehicule cu benzină au scăzut cu 41.4%, reprezentând 37.7% din total, iar cele diesel au scăzut cu 35%, reprezentând 25.4% din total.

Emisiile de CO2 au scăzut cu 15.4% și au fost 126.5 g/km în februarie.

Comunica KBA

In concluzie, în patria automobilului și a motoarelor termice, în luna februarie înmatriculările de automobile electrice și hibrizi plug-in au depășit 20% din totalul înregistrat, în puternică creștere, în timp ce variantele echipate cu motoare termice sunt în picaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.