IONIQ 5, Skoda Enyaq, Volvo XC40, VW ID.4 sfârșit de octombrie. MULȚUMIM Laurențiu!

Odată cu bilanțul lunii octombrie 2023 ne vom lua rămas bun de la cronicarul Grupei Mari, colegul nostru Laurențiu din Cluj și al său VW ID.4.

Începând din luna mai 2021, Laurențiu a fost singurul proprietar de ID.4 care ne-a împărtășit experiențele alături de vedeta electrică a grupului VW. ID.4 a înregistrat un succes global notabil, fiind prezentă în Top 10 al înmatriculărilor din lume în primele nouă luni ale anului (considerând doar modele 100% electrice, BEV).

Cu multe aspecte bune și câteva mai puțin plăcute pentru utilizatori, în special legate de soft, Laurențiu a intervenit întotdeauna cu competență și diplomație în dialogul legat de automobile electrice în general, și de ID.4 sau platforma MEB în special.

Din cele 129 seturi de date, transmise în tot atâtea săptămâni, am învățat despre dificultățile din prima iarna (celebrii ”țurțuri ID.4”), despre bucuriile călătoriilor în țară și străinătate, sau detalii mai puțin plăcute despre o săptămână în care mașina a stat în service.

În rest, electroni și voie bună prin care am monitorizat 47.153 km parcurși cu un consum mediu de 16.4 kWh/100km de Laurențiu și familia sa. O parte din călătorii le veți găsi în cele 83 de articole semnate de Laurențiu pe blog.

Statistici VW ID.4 – Laurențiu, Cluj

Cu multă răbdare și insistență, Laurențiu a reușit să încarce mașina la statiile primăriei din Cluj, care încă mai oferă curent gratuit, pentru a încuraja adoptarea mobilității electrice. La fel ca în alte localități din țară, abuzurile s-au înmulțit și modelul ”gratuităților” va deveni cât de curând istorie, odată cu creșterea rapidă a parcului auto electric din ultimii ani.

Costurile lunare cu încărcarea comunicate de Laurențiu sunt între cele mai mici raportate de colegii noștri, în ultimul an, cu excepția celor ce au investit intr-o instalație fotovoltaică acasă și a celor norocoși, care beneficiază de o stație de încărcare la locul de muncă.

Dincolo de statistici

Dincolo de cifre și statistici, prezența lui Laurențiu, a soției și uneori a rudelor, la majoritatea evenimentelor de promovare a mobilității electrice organizate în cadrul proiectului nostru, dovedește din plin pasiunea pentru electromobilitate și dorința de a împărtăși experiențele de la volanul unui VW ID.4 cu cei interesați. Test drive-urile oferite cu generozitate au contribuit la o mai bună înțelegere a conviețuiri cu ID.4 în diferite condiții de drum.

In timp ce colaborarea săptămânală la proiect se încheie odată cu această cronică a Grupei Mari, călătoriile electrice vor continua tăcut și fără emisii poluante la eșapament, contribuind la o lume mai bună, mai curată și liniștită, așa cum ne-o dorim cu toții!

MULȚUMIM Laurențiu!

Te așteptăm cu drag, împreună cu invitații tăi, la viitoarele evenimente electromobilitate.

Cronica Grupei Mari compilată de Laurențiu

Consumul mediu săptămânal

Dan – Volvo XC40 Recharge, București

Pentru 23 -29 Octombrie valorile consumului mediu prezinta o ușoară scădere la 17.7 kWh/100 km. Tot de un singur drum în afara orașului am avut parte, care s-a desfășurat pe DN1. Tot haos a fost, poate chiar mai rău ca cel din București.
 
Practic centura Ploiești se aglomerează la toate sensurile giratorii, la Bănești se lucrează la pod (cred că mai bine de un an), iar de Valea Prahovei ce să mai zic. Astfel, plecând de la consumul de 16.4 kWh/100 km în urban, am ajuns cu cel înregistrat la final. 
 
Dată Start 23-Oct-2023
Dată Sfârșit 29-Oct-2023
Temp Min Condus [C] 14.00
Temp Max Condus [C] 26.00
SOC Start [%] 22.00
SOC Sfârșit [%] 24.00
Distanța Parcursă [km] 395.00
Consum Mediu [kWh/100km] 17.70
Viteza Medie [km/h] 39.00
Nr Încărcări AC 4
Încărcări AC [kWh] 82.80
Nr Încărcări DC 0
Încărcări DC [kWh] 0.00
Total Încărcări [kWh] 82.80
Cost Total Încărcări [RON] 0.00

Mihai – Skoda Enyaq, Bacău

În săptămâna 23-29 octombrie am parcurs un total de 483 km, din care 280 km în afara orașului.

• Consumul mediu a fost de 19.5 kWh/100km

• Am încărcat acasă prin Hidroelectrica.

Tudor – IONIQ 5, Timișoara

În perioada 23-29 Octombrie IONIQ5 a parcurs 243 km cu un consum de 14.4 kWh/100km. Toată distanța a fost parcursă în oraș, iar temperaturile neobișnuit de ridicate pentru această perioadă au dus la un consum foarte bun.

Cele două încărcări au fost efectuate la priza de pe terasă, iar costurile cu încărcarea au ajuns la 41.62 RON (17 RON/100km).

Laurențiu – VW ID.4, Cluj-Napoca

O nouă săptămână cu temperaturi mici, dimineața, care au necesitat folosirea încălzirii. Drumuri naționale și un pic de oraș. Încărcări doar la stațiile primăriei Cluj-Napoca, încă gratuite, sfârșitul anului probabil va aduce taxarea încărcărilor.

Pentru mine va fi ultima raportare săptămânală, cea lunară de marți urmând a fi și ultima în acest format. După doi ani și jumătate cred că nu mai am multe de spus, dar dacă vor mai exista drumuri suficient de interesante, cât să merite povestite, voi mai împărtăși din experiențe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.