Kia Niro – „frunk” aftermarket și un început de an foarte bun în Europa

Revenit pe plaiurile natale, după câteva delegații mai lungi, Tibi a reluat obiceiul transmiterii de informații săptămânale despre experiențele alături de Kia Niro.

Dacă nu vă amintiți de cronicele săptămânale redactate de Tibi anul trecut pentru echipa Niro, atunci trebuie să știți că vara circulă la drum lung cu biciclete pe acoperiș, iar iarna cu schiurile. Acum, când comunitatea electromobilistică este cuprinsă de febra creșterii autonomiei primăvara, Tibi ne spune, mai în gluma, mai în serios, că atunci când utilizezi mașina cu frâne aerodinamice pe acoperiș (biciclete, schiuri, lăzi de bagaje, etc.), nu mai contează așa de mult sezonul.

Comparativ cu ID.4 și IONIQ 5, care au gabarit mai mare, Niro a realizat consumuri medii foarte bune pe parcursul sezonului rece, așa cum ne-au comunicat Teo si Tibi.

Ca întotdeauna, este loc și de îmbunătățiri despre care Tibi ne scrie:

Mergând mult cu bagaje, era destul de incomod să tot dau totul la o parte din portbagaj ca să am acces la compartimentul de sub, așa că de multe ori ajungeam să merg cu cablul pe bancheta din spate sau la picioare (în spatele scaunului).

Păcat că nu s-au obosit să facă frunk-ul din fabrică. La cât costă mașina nu cred că era așa un cost mare să adauge niște plastic pe acolo, ca să facă spațiul de depozitare.

După ce am mai bombănit noi pe tema lipsei de experiență a producătorilor tradiționali cu utilizarea unui automobil electric, Tibi a ajuns la concluzia:

Cu impresia asta am rămas și eu, că atât producătorii de electrice cât și cei de stații (sau cei care oferă servicii de încărcare electrică) nu au deloc experiența cu condusul lor. D-asta iau o grămadă de decizii oarecum stupide, care s-ar evita dacă ar merge măcar o săptămână cu o electrică, să înțeleagă nevoile proprietarilor.

Înmatriculări europene 2022

După un an de mare succes, Niro continuă să fie unul din modelele preferate pe piața vest-europeană. O privire la clasamentul la zi, ne arată Niro concurând de la egal la egal cu modele mult mai noi, decât veteranul coreean lansat în 2018. Ce păcat că nu vedem mai multe și pe șoselele noastre.

Sursa: EU-EVs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.