#konașii: bilanțul lui Octombrie

Ca la fiecare sfârșit de lună, tragem o linie pentru a observa evoluția konițelor noastre. Din păcate, echipa #konașilor din proiectul electromobilitate s-a restrâns de la 7 la 4 vehicule, Paul, Attila și Cristian ”absolvind” deja anul de raportare al datelor. Tudor a predat deja konița lui în favoarea unui Ioniq 5, așa că din noiembrie vom rămâne 3.

În acest sens, lansez invitația posesorilor de Kona MY 2021 de a intra în proiectul nostru și de a raporta consumurile zilnice înregistrate de ei. Nu ne așteptăm la schimbări dramatice din punct de vedere statistic, dar ne dorim tare mult să includem și acest model în lista noastră de monitorizare. Doritorii sunt rugați să ne contacteze pentru detalii.

Cu toate acestea, reducerea numărului posesorilor de Kona din proiectul electromobilitate pare să aibă efect invers în ceea ce privește înmatriculările definitive de Konițe noi. În pofida avalanșei de Dacia Spring și Tesla Model 3, Kona are perspective bune de a ocupa locul III în clasamentul general pe 2021, având în vedere că stocurile de VW e-up! sunt pe terminate în Europa. Primele două locuri vor fi ocupate de Dacia Spring și Tesla Model 3 (în această ordine).

În octombrie au fost înmatriculate definitv 56 de Kona EV, cu 2 mai multe decât în septembrie. Până acum, în 2021, au fost înmatriculate (definitiv) 273 de Kona EV noi. Având în vedere livrările deja efectuate și comenzile în așteptare, ne așteptăm ca până pe 31.12.2021 să mai fie înmatriculate cel puțin încă 100 de konițe. Vorbim de înmatriculări definitive (numere negre) nu de înregistrări în vederea înmatriculării (numere roșii).

Echipa kona a parcurs în octombrie 12449 Km cu un consum mediu de 15 KWh/100 km. Asta înseamnă că cei 4 konași (Eu, Titus, Dan și Tudor) au parcurs 25% din totalul kilometrilor echipei electromobilitate (49950 km).

Dacă luăm în considerare și consumurile raportate în aceeași perioadă a anului trecut, observăm o scădere dramatică a valorilor maxime de consum. Nu s-a întâmplat ceva drastic la mașinile noastre, dar în raportările actuale nu mai avem utilizatori care să facă drumuri scurte, Attila și Cristian fiind campionii consumurilor maxime în trecut.

Nu uitaţi, oricând, puteţi interacţiona pe forum cu proprietarii vehiculelor din flota noastră!

Bilanțul lunii octombrie:

  • Tudor (TM): 1845 Km cu un consum mediu de 14,8 KWh/100 Km
  • Dan (B): 2043 Km cu un consum mediu de 14,7 KWh/100 Km
  • Titus (SB): 2793 Km cu un consum mediu de 16,5 KWh/100 Km
  • Andrei (BV): 5768 Km cu un consum mediu de 14,4 KWh/100 Km

Așa cum se poate observa, consumurile konașilor sunt uniforme, consumul mai ridicat al lui Titus datorându-se transportului bicicletelor cu Kona sa. Cu toate acestea variația consumului lui Titus este în marja predictibilă, calculată pe baza istoricului său de consum.

Ca mod de exploatare, toți 4 am avut trasee pe toate categoriile de drumuri (A, D*) și prin toate mediile de trafic (urban/periurban/extraurban), ceea ce întărește caracterul predictibil al Konelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.