#konașii: raport săptămâna #6 și o lecție

Echipa Kona Electric din garajul virtual al proiectului Electromobilitate a parcurs în săptămâna #6 2362 km cu un consum mediu per echipa de 16.76 kWh/100km.

Mai jos avem datele în detaliu primite de la fiecare participant în proiect:

Consumul mediu săptămânal s-a menținut la nivelul săptămânii precedente. Titus se menține la un consum mai ridicat, datorită drumurilor scurte pe care le parcurge.

consum mediu săptămâna #6

Energia consumată de konașii în săptămâna #6:

  • Andrei (BV) – 247.5 kWh cu un cost de 202.09 RON (0.8165 RON/kWh)
  • Dan (B) – 68.99 kWh fără costuri
  • Cosmin (CJ) – 122.88 kWh cu un cost de 34.40 RON (0.2669 RON/kWh)

Raportările săptămânale ne ajută să avem o imagine foarte bună și destul de fină asupra domeniului de consum. Mediile acestor valori sunt reprezentate în acest grafic:

domeniul de consum kona săptămâna #6

Lecția săptămânii #6

Andrei ne-a oferit prin experiența personală o lecție despre ce înseamnă mașina electrică în viață personală. Despre cum te poți organiza financiar pentru a păstra costurile la un nivel optim. Circulă multe informații despre aceste mașini, despre utilizarea lor zilnică și observăm multe argumente care nu sunt acoperite de cifre. Tocmai pe aceste cifre se pune accentul în articolul Mai este rentabilă mașina electrică, după atâtea scumpiri? Caz personal!.

Ne putem inspira din experiențele celorlalți? Cu siguranță, pentru asta sunt oameni care fac efortul de a strânge date, de a le publica și de a transfera spre public experiențele prin care au trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.