NAIAS – salonul auto de la Detroit amanat pentru anul viitor

In aceste zile de efort extraordinar pentru incetinirea contaminarii cu coronavirus si tratare a celor imbolnaviti, industria se reprofileaza pentru productia de echipamente de protectie si aparatura medicala de diagnoza si tratament.

Incepand cu anularea Salonului Auto de la Geneva (GIMS) si amanarea celui de la New York, organizatorii si expozantii s-au reorganizat pentru a evita aglomeratii de public, care ar constitui un factor suplimentar de risc de contaminare in aceste zile.

Fostul COBO Center, spatiul expozitional din centrul Detroit-ului rebotezat TCF Center, unde se desfasoara in fiecare an salonul auto de casa al celor trei mari producatori americani GM, Ford, si Fiat Chrysler.
Imagine surprinsa la ultima editie, ianuarie 2019

Detroit Free Press informeaza ca si North American International Autoshow (NAIAS) editia 2020, transferat pentru prima oara din ianuarie in iunie, pentru a evita stihiile de gheata si zapada ce bantuie de obicei in Motor City la inceput de an, a fost amanat pentru anul viitor.

Motivul acestei decizii fara precedent, este faptul ca Agentia Federala pentru Managementul Urgentelor (FEMA- Federal Emergency Management Agency) a decis sa transforme pentru urmatoarele sase luni, spatiul expozitional din centrul Detroit-ului intr-un spital de campanie pentru tratarea cazurilor de COVID-19.

Sanatatea cetatenilor din Detroit si statul Michigan este grija suprema. Centrul expozitional este locatia ideala pentru aceasta functie importanta in aceste vremuri critice si fara precendent.

Rod Alberts- director executiv NAIAS

Va fi interesat de urmarit daca dupa intreruperea circuitului expozitional auto global si inlocuirea cu prezentari online, forma clasica a saloanelor auto internationale va mai avea puterea se renasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.