Niro, ID.4 și IONIQ 5 – grupa mare la ultima zăpadă

Mesajele primite săptămâna aceasta de la echipa proiectului Electromobilitate au semnalat temperaturi neobișnuit de scăzute pentru mijlocul lunii martie. Plecând duminică din Timișoara spre București la -9o C, subscriu la această observație, care în universul electricelor se traduce de obicei prin autonomii mai reduse și durate de încărcare mai lungi.

Cu tot frigul, colegii noștri din grupa mare nu s-au lăsat impresionați și au pornit care încotro, la plimbări electrice în căutare de zăpadă bună de plimbare sau sporturi de iarnă.

Laurențiu – ID.4, Cluj

Deși iarna nu pare să se lase ușor, consumurile din această săptămână au continuat să scadă, mulțumită și deplasărilor pe drumuri naționale, implicit cu viteză mai mică. Am uitat să resetez kilometrajul, dar consumul pe două săptămâni a fost cel din imagine.

Scăzând kilometrii raportați săptămâna trecută,  rezultă un total de 288 km, și un consum în apropiere de 18,7 kWh/100 km, pentru săptămâna  07-13.03.

Tibi – Kia Niro, București

Săptămâna trecută am fost la schi, de acolo și mediile ceva mai ridicate de consum (diferență mare de nivel și ger).

Stațiile din imagine sunt cele noi de pe DN 1 (între Ploiești și Valea Prahovei), de la benzinăriile ETU. Câte o stație cu 2×180 DC + 22 AC pe fiecare sens, fix în drum și lângă locuri unde poți lua masa.

Tudor – IONIQ 5, Timișoara

În săptămâna 7-13 Martie IONIQ5 a parcurs 652 km cu un consum de 19.4 kWh/100km. Această distanță include întoarcerea lui Dan de la Reșița din 07.03, drumuri prin oraș și o excursie la Muntele Mic, de data aceasta nu pentru ski, ci pentru plimbare cu Joi 🐶.

Spre Muntele Mic am pornit din Timișoara cu 100% baterie, am parcurs autostrada cu 125 km/h, drumurile naționale cu viteză legală, iar la întoarcere am ajuns cu 15% acasă. Într-adevăr a fost mai cald decât în alte dăți, am avut parte de soare și nu am avut nevoie de încălzire o parte din drumul de întoarcere.

Trebuie să precizez că săptămâna trecută a apărut și factură de curent de la noul furnizor, EON, cu care avem contract de la începutul lunii Decembrie. Tariful a crescut de la 0.75 la1 RON/kWh, o creștere de 34%, așadar voi actualiza datele din tabelul cu costurile de încărcare cu noul tarif.

Consumul mediu săptămânal

Pentru amatorii de statistici am adăugat graficul consumului mediu săptămânal, din nou cu valori pentru ambele Kia Niro, pe baza informațiilor comunicate de Tibi și Teo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.