O veste buna pentru industria auto vine din China

Dupa ce in primul trimestru vanzarile General Motors pe cea mai mare piata din lume au scazut cu 43%, industria fiind oprita pentru sase saptamani si cumparatorii renuntand sa faca achizitii de automobile noi, rezultatele din aprilie au fost asteptate cu sufletul la gura, pentru a intelege ce se poate intampla dupa ridicarea restrictiilor.

Buick Velite electric – unul din cele 10 modele electrice GM pentru piata chineza planificate pana la sfarsitul anului 2020

Faptul ca firma mixta cu cel mai mare producator pe piata locala, SAIC – Shanghai Automotive, raporteaza o crestere cu 14% fata de luna aprilie 2019, este o veste foarte buna nu doar pentru GM si producatorii chinezi, ci si pentru cei globali, care isi pot calibra asteptarile pentru ce va fi posibil dupa ridicarea restrictiilor in Europa si SUA.

Cele doua joint venture formate de GM cu SAIC si cu SAIC si Guangxi Automobile Group, au inregistrat in aprilie vanzari totale de peste 230.000 unitati, o crestere de 14% fata de aprilie 2019.

Acest rezultat a fost realizat cu o promovare intensa, utilizand vedete locale pe media sociala, posibilitatea de achizitie online, test drive fara insotitor si livrare fara contact. Un semn al timpurilor actuale este faptul ca noile masini au fost livrate impreuna cu masti gratuite pentru clienti.

Cum am scris de multe ori, rezultatele GM in China dovedesc ca „exista viata si dupa pandemie” chiar daca NOUL normal va fi diferit si industria auto este obligata sa treaca printr-o transformare accelerata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.