Opel Corsa și Peugeot 208 – după 75 săptămâni

Chiar dacă echipa Stellantis a pierdut doi membri, atunci când Silviu și Ovidiu au decis să vândă Peugeot-urile 2008 pentru a trece la Tesla Model 3, Laura, Răzvan și Dan fac parte din grupul alergătorilor de cursă lungă, care ne transmit în continuare informații săptămânale despre mașinile lor, după trecerea primului an de colaborare la proiectul Electromobilitate.

Cele trei exemplare achiziționate în 2020 au fost utilizate majoritatea timpului pentru circulația în oraș, Peugeot-ul la Timișoara, iar cele doua Corsa la București.

Pe parcursul celor 75 săptămâni, de când Laura ne transmite informațiile de parcurs și consum mediu săptămânal, electro-leul nu a avut probleme tehnice sau de soft, spre deosebire de frații mai mari (2008), care au petrecut zile bune în service, pentru eliminarea bolilor copilăriei, dar și a unor probleme de calitate.

Aceleași vești bune le avem de la Răzvan și Dan, care nu au semnalat defecțiuni pentru cele două Corsa (made in Germany) și în plus, au realizat consistent consumuri mai mici decât Peugeot-ul.

Laura, Peugeot 208 – Timișoara

Peugeot-ul a parcurs 56 km cu un consum de 22 kWh/100km și viteza medie 21 km/h.

Valoarea realizată săptămâna trecută va fi prea repede catalogată ca fiind MARE pentru un model cu gabaritul și performanțele Peugeot-ului. Cu toate acestea, privind consumul mediu pe termen lung (75 săptămâni), observăm că valorile punctuale, obținute după călătorii scurte în oraș, nu sunt relevante pentru consumul mediu pe perioade mai lungi.

MULȚUMIM LAURA pentru toate informațiile transmise pe parcursul ultimelor 75 săptămâni!

Răzvan, Corsa – București

O săptămână scurta, din cauza mini-vacanței, în timpul căreia ne-am deplasat cu avionul.

  • distanța parcursă:  187 km
  • viteza medie: 24 km/h
  • consum mediu: 16.1 kWh/100 km

Răzvan a continuat să ne trimită informații după încheierea primului an de colaborare și rezultatele sunt interesante, dar mai greu de interpretat, fără a cunoaște detalii despre ultimele trei săptămâni, în care consumul mediu a fost mai scăzut decât cel de anul trecut, după o serie de șase săptămâni în care a fost mai mare.

Aceste informații subliniază încă o dată faptul ca un model electric nu are UN CONSUM, ci un domeniu, în care valorile variază în funcție de numeroși factori, începând cu condițiile meteo, climatizare, consumatori auxiliari, stil și condiții de condus.

Dan, Corsa – București

Informațiile pentru săptămâna 29 noiembrie – 5 decembrie sunt:

  • Consum mediu: 19.5 kWh/100km
  • Distanta parcursa: 57 km
  • Viteza medie: 28 km/h

Drumurile au fost doar în oraș, cu câteva drumuri foarte scurte, cu clima pornită, care au „costat” mult la consum. Încălzirea inițială, la temperaturi negative, pentru două drumuri de 3 km în total mi-au luat vreo 7% din baterie, deci va trebui să iau în calcul consumul inițial cu plecare la rece pentru drumuri mai lungi.

Evident că și încărcarea rapidă are de suferit, la 4-5o C nu am reușit puteri mai mari de 28 kW la o stație de 50 kW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.