Pe scurt, noutăți electrice de la Salonul Auto Beijing

Pentru mai bine de o decadă, piața de automobile electrice din China a fost rezervată producătorilor locali, dar odată cu lansarea producției Tesla la Giga Shanghai, balanța s-a inclinat în favoarea noului Model 3 MIC (made in China), care domina categoric inmatricularile in 2020.

Programat în aprilie și amânat pentru Octombrie, Auto China 2020 și-a deschis porțile pentru presă

Cu o amânare de cinci luni, Salonul auto de la Beijing, ediția 2020, primul care se derulează cu public in acest an, după un lung sir de anulări începute în primăvară cu Geneva, indică faptul că succesul Tesla nu a trecut neobservat.

Numeroase firme globale și startup-uri locale vor încerca să acapareze o bucată din cea mai mare piața auto globală, chiar dacă în domeniul electric, acest titlu a fost preluat din vara de Europa, după majorarea subvențiilor în Germania, Franța, Spania, Austria și Italia.

Noi mărci de vehicule electrice

Smart vehicle for the future este deviza salonului din acest an

Firmele tradiționale din China par convinse ca modelul Geely-Volvo, care au creat împreună un brand dedicat electricelor, Polestar, trebuie urmat. Pe lângă coreenii de la Hyundai, care au făcut același pas, promovând viitoarele modele electrice sub un brand cunoscut de la modelul de succes Ioniq, vom fi confruntați în curând cu o serie de nume noi, ce par pentru început la fel de ciudate cum au fost în urma cu 15 ani BYD – Build Your Dreams, sau mai recent WM – Weltmeister.

Câteva exemple cu noile branduri electrice și firmele de care aparțin:

  • Arcfox – BAIC (Beijig Automotive)
  • Voyah – Dongfeng
  • Lynk&Co (un brand premium lansat cu câțiva ani în urma, care se reorientează spre automobile electrice) – Geely

Din sutele de startup-uri electrice pornite în garaje, ce au profitat de subvențiile generoase pentru încurajarea producției de vehicule electrice, majoritatea au dispărut. Cele care au rezistat pe piață și au câștigat atenție internațională, mai ales după cotarea pe bursele americane (Nio, Xpeng, Li Auto), vor fi prezente cu prototipuri și concepte de viitor la Beijing.

Prima veste bună – Polestar

Polestar Precept

După două săptămâni de carantină de la sosirea în China, Thomas Ingenlath, CEO Polestar, a anunțat decizia de a lansa în producție conceptul Precept, prezentat virtual in februarie la salonul auto (anulat) de la Geneva.

Intr-un interviu cu Automotive News, Ingenlath a dezvăluit decizia ca Precept să fie produs pe noua platformă globala Volvo, denumita SPA 2, începând cu 2023, în urma recepției foarte bune a conceptului introdus la Geneva.

In prezent Precept nu mai este o viziune, a devenit un obiectiv provocator, pe care echipa se va strădui să-l atingă.

Thomas Ingenlath, CEO Polestar, vicepresedinte responsabil de design Volvo

VA URMA – urmărim cu atenție noile modele prezentate de participanții la salon, concentrându-ne pe cele destinate vânzării în Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.