2 x Tudor + Kona = delectare

Pentru a sărbători înmatricularea cu numere definitive a primei Kona din garajul proiectului Electromobilitate, l-am invitat pe prietenul meu, Tudor Tomuța la un drive-test pe ruta Timișoara – Plaja Nouă (in apropiere de Timișoara) și retur.

Tudor și Porto

Tudor a fost infectat cu electroni în urma unor discuții pe care le-am avut pe tema mașinilor electrice, iar explicându-i avantajele utilizarii unui EV, a realizat că i-ar fi potrivita o astfel de mașină pentru majoritatea drumurilor.

L-am rugat pe Tudor să răspundă la câteva întrebări legate de experiența la volanul Konei, iar în rândurile următoare se găsesc răspunsurile lui:

1. Cum ți s-a părut prima experiență de drum în afara orașului cu o mașina electrică?

A fost o experiență foarte plăcută, una chiar „liniștită” aș putea spune. La început când Tudor mi-a propus să facem o „excursie” în afara localității, am fost foarte încântat și mă gândeam la ce așteptări ar trebui să am și cât poate fi de diferită experiența de la volanul unei mașini electrice față de cea de la volanul unei mașini pe combustie.

Am fost plăcut impresionat de faptul că lipsesc zgomotul și vibrațiile unui motor termic, eu fiind obișnuit cu astfel de motoare. După această experiență pot spune că, cel puțin pentru mine, feeling-ul de la volan a fost asemănător cu cel de la volanul unei mașini echipate cu motor pe combustie, în sensul că nu am avut nevoie de prea mult timp pentru a mă acomoda cu frânarea regenerativă.

2. Ce părere ai despre Hyundai Kona (ce ți-a plăcut și ce nu ți-a plăcut la mașina)?

Hyundai Kona este o mașină foarte interesantă din multe puncte de vedere. In primul rând m-a impresionat designul interior al mașinii, totul este foarte bine poziționat și la îndemâna. Poziția pe scaun este una foarte comodă, iar display-ul este foarte mare și oferă o mulțime de informații utile, cel mai tare mi-a placut faptul că arată cât CO2 ai “salvat”.

Sunetul motorului cu care ești obișnuit când conduci zilnic o mașină pe combustie (cum sunt și eu), dispare în momentul în care te urci în mașina electrică. Un alt lucru care mi-a plăcut au fost dotările de care dispune această mașină: păstrarea benzii și atenționarea în cazul în care o depășești și păstrarea distanței față de mașina din față sunt două lucruri importante și esențiale în siguranța din timpul condusului.

Ceea ce nu mi-a plăcut a fost că la viteze mai mari antifonarea mașinii nu mai este una perfectă, dar este un detaliu cu care cred ca te obișnuiești în timp; oricum nu cred ca merge cineva fără să asculte muzică sau cu sunetul de la radio oprit în timpul condusului.

3. Ți-ai cumpăra o mașina electrică, o consideri potrivita pentru nevoile tale? Ce model?

Pentru mine în momentul de față o mașină electrică ar fi mașina potrivită, deoarece majoritatea drumurilor pe care le fac sunt în oraș. Având în vedere autonomia de care dă dovada mașina lui Tudor, pot spune că frica de a rămâne fără electroni a scăzut considerabil. După mai multe discuții cu Tudor, am ajuns la concluzia că mi-aș dori ca în viitor (să sperăm că apropiat) voi achiziționa o mașina electrică. Marea problemă în momentul de față e că nu știu spre ce model mi-aș dori să îmi îndrept atenția.

Tudor Tomuța
Zambetul electric

M-am bucurat foarte tare pentru buna experiență traită de Tudor cu Kona, de faptul că este încântat de condusul electric și mai ales că se gândește la achiziția unei mașini electrice.

Ca să-l ajutam pe Tudor si multe alte persoane interesate, dar încă indecise, cu alegerea modelului potrivit, am hotărât să organizăm cea de-a treia ediție a evenimentului ElectRoMania.

Desfășurat de această dată in centrul tarii, într-o locație dragă nouă, la Păltiniș, Sibiu, cu drumuri virajate, pe care se poate simți din plin plăcerea condusului electric, evenimentul prilejuiește întâlnirea celor interesați de mobilitatea electrică cu cei ce au făcut deja pasul, proprietarii de mașini electrice.

Știu cât de eficiente sunt astfel de întâlniri din propria-mi experiență. După plimbări la Brebu cu patru modele electrice, la prima ediție a evenimentului, am decis că Ioniq este cel mai potrivit pentru nevoile mele. Ce a urmat, cunoașteți probabil din numeroasele articole scrise despre viața de zi cu zi cu Ioniqul meu electric.

Vă așteptăm la Păltiniș împreună cu prietenii interesați de subiectul mobilității electrice, pentru o întâlnire cu electro-maniacii, care au pus buzunarul la bătaie, că să elimine câteva tone de emisii poluante pe an.

In acest fel veți afla in direct cât este de economic să conduci electric, ce le place, ce dificultăți întâmpină (dacă nu pot încărca acasă) si ce model vor alege data viitoare, fiindcă odată ce ai gustat din plăcerea condusului electric, nu mai este cale de întors.

Detaliile evenimentului ElectRoMania editia a III-a

Vă așteptăm cu drag, atât pe cei ce sunteți deja posesori de mașini electrice pentru a va împărtăși experiența, cat și pe cei pe cei interesați de achiziția unui EV, pentru a afla detalii direct din experiența utilizatorilor zilnici, proprietarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.