Peste 33.000 Kona livrate în primele șapte luni ale anului

Un articol scris de Darius pentru arenaIT, despre experiența dintr-un weekend la munte cu Kona, surprinde principalul element intuit corect de Hyundai cu prima generație de SUV-uri electrice „cu care frica de autonomie dispare”.

AUTONOMIA suficientă ca liniște sufletească, nu neapărat ca necesitate zilnică, este motivul pentru care Kona atrage cumpărători și utilizatori entuziaști peste tot în lume, unde livrările s-au dezmorțit și țin mai bine pasul cu cererea.

Foto: Darius Jula

Numeroase articole scrise de proprietarii celor trei Kona pe care le urmărim săptămânal, reflectă aceeași experiență pozitivă pe care am acumulat-o cu Tudor pe Transalpina, a doua zi după recepționarea exemplarului portocaliu de la Casa Auto Timișoara, partenerii de nădejde ai proiectului Electromobilitate.

Că nu suntem singurii susținători entuziaști ai micuțului SUV electric, o dovedesc cifrele de înmatriculare din Europa și vânzările globale.

Astfel, Inside EVs subliniază creșterea livrărilor de Kona în luna iulie cu 8.6% fața de anul trecut, ajungând la un total de 8479 exemplare, ceea ce reprezinta 5.3% din totalul vânzărilor concernului sud coreean. Din acest total, 6500 sunt Kona, reprezentând 76% din livrările totale de plugin-uri pentru Hyundai.

Utilizez intenționat LIVRĂRI și nu VÂNZĂRI, fiindcă Hyundai, cu toată creșterea din ultima perioadă, nu ține încă pasul cu cererea pentru îndrăgitul model pe toate piețele, prin urmare vânzările sunt limitate de ofertă, nu de lipsa cererii pentru acest model de succes. Defalcat pe modele livrările din iulie și întregul an 2020 sunt:

Sursa informațiilor: Inside EVs

Recordul înregistrat în luna iulie de modelul Nexo, echipat cu pilă de hidrogen, care generează energia electrică la bord, se datorează livrărilor din Coreea de Sud, unde au ajuns 700 din cele 789 de exemplare din ultima lună, ceea ce reprezinta 24% din livrările din întregul an. Și pentru Kona livrările din iulie reprezintă un record, cu aproape 20% din totalul anului 2020.

Kona pe cea mai mare piață europeană

Parte a succesului global înregistrat de Kona se regăsește în înmatriculările din Europa. Cu un regim preferențial de livrări pentru cea mai mare piață europeană, înmatriculările Hyundai în Germania au crescut în luna iulie cu 38% fata de anul trecut, în timp ce cele pentru gama de modele electrice și hibride au crescut de zece ori, atingând mai mult de 3200 exemplare, din care aproape 2000 sunt Kona.

Datorită producției în Europa, Kona este disponibilă în termen scurt și reușim să ținem pasul cu creșterea cererii. Majorarea subvențiilor și scăderea TVA-ului au făcut tranziția spre un automobil electric, mai ieftină ca oricând în Germania.

Juergen Keller, Hyundai Motor Germania

Meritul scurtării termenelor de așteptare pentru livrarea Konei in Europa este cel al lansării producției în luna martie în Cehia, la Nosovice. Din informațiile noastre, exemplarele pentru Romania continuă să fie importate din Coreea de Sud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.