Peugeot 208, Corsa și Zoe – încă o sursă de încărcare de la soare

Dacă ați așteptat, la fel ca mine, relatarea experienței lui Bogdan de la Transylvania classic, mai trebuie să avem răbdare până stelele se vor alinia și articolul va urca pe lista de priorități a colegului nostru, care ne-a pus pe jar săptămâna trecută cu dezvăluirea: „O super experiență despre care voi scrie în(tr-un) weekend, sper.”

Într-o perioadă cuprinsă între vacanțe, amintiri din vacanțe și planuri pentru începutul scolii, probabil ați observat că aproape toate rapoartele săptămânale ale echipelor participante la proiectul Electromobilitate s-au scurtat, aparent nefiind mare lucru de relatat. Este firesc, fiindcă NORMALITATEA conviețuirii cu o electrică se instaurează destul de repede.

În zilele noastre, accelerația electrică instantă se măsoară în zecimi sub 2.0 secunde de la 0-100 km/h, dar tot mai adecvate sunt valorile de la 0 la 200 km/h pentru noile hypercar-uri disponibile la hyperprețuri într-o paletă tot mai variată și mai colorată de mărci și modele.

Normalitatea unor performanțe decente, cu o autonomie mulțumitoare, obținută în liniște și cu eficiență nemaiîntâlnită în transportul rutier, este însă elixirul care ne ține trează pasiunea pentru electromobilitate, indiferent de echipa din care facem parte.

Ușor îngândurați de soluțiile ce vor trebui găsite în cazul unei secete prelungite, ce periclitează producția de energie hidro-electrică cu implicații majore asupra consumului industrial și casnic, inclusiv al încărcării pentru vehicule electrice (vom reveni pe larg la subiect), ne bucurăm cu toții când primim vești bune ca cele transmise de Bogdan, după ce a încărcat de la panourile solare instalate de părinți.

În direct cu proprietarii

Laura – Peugeot 208, Timișoara (informații transmise de Tudor)

Peugeot e208 a parcurs ceva mai puțini km, Laura fiind în concediu. Am folosit mașina o singură zi, cat timp IONIQ-ul și-a așteptat numerele verzi. În total, am parcurs 24 km cu un consum de 16.2 kWh/100km și 23 km/h viteză medie.

Bogdan – Peugeot 208, București

În săptămâna 15-21 august am avut cu al meu e208 următoarele:

  • Distanța totală: 182km – 80% urban + un drum până lângă București la părinți.
  • Consum mediu: 14.1 kWh/100km
  • Viteza medie: 30 km/h
O încărcare de la panourile solare ale părinților. Și-au instalat și o stație de curent trifazic 22 kW în așteptarea unui Megane electric. I-am convins și pe ei să renunțe la termică.

Claudiu – Opel Corsa, Alba Iulia

Informațiile pentru săptămâna 15-21 august:

  • Distanta: 320 km
  • Consum: 14,3 kWh/100 km
  • Viteza medie: 36 km/h

Preponderent urban și peri-urban, dar și cu drumuri în grabă pe porțiuni scurte de autostradă. Mă apropii de 20.000 km parcurși în mai puțin de 6 luni și sper să vin cu un articol despre experiența acumulată, după jumătatea lunii septembrie.

Șerban – Renault ZOE, Suceava

Săptămâna trecută am avut un drum extraurban de 180 km și în rest drumuri scurte prin oraș, iar cu toate astea aplicația Tronity îmi arată unul din cele mai mici consumuri înregistrate până în prezent: 11.9 kWh/100km.

Vremea a fost mai răcoroasă și din acest motiv nici mașina nu a fost solicitată intens la răcire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.