Peugeot 208 și Opel Corsa au pornit la drumuri lungi

Despre succesul comercial al noilor modele electrice Stellantis am povestit săptămâna trecută, urmând să comparăm în detaliu consumul și autonomia cu eternul rival francez, câștigător al clasamentelor înmatriculărilor europene, Renault Zoe.

Pe baza informațiilor comunicate de Laura pentru Peugeot e-208 (Timișoara) și de Răzvan și Dan din București pentru Opel Corsa, consumul mediu săptămânal este în zona minimă „de primăvară”, iar autonomia în cea maxima, care îmbie la excursii tot mai lungi.

După o săptămână de vacanță, Laura a revenit la rutina zilnică între casă și spital și a comunicat un consum mediu de 14.7 kWh/100 km, valoare pe care nu am mai întâlnit-o din luna august 2020, pentru pofiticiosul electro-leu.

Împreună cu cele doua medii foarte bune realizate de Razvan cu Corsa în București (cea mai mica valoare de când participă la proiectul Electromobilitate) și după călătoria mai lungă întreprinsă de Dan, domeniul de consum pentru sub-compactele Stellantis din ultima săptămână este 10.8 – 14 .7 kWh/100 km.

Comparând cu cele patru valori comunicate din Ploiești, Timișoara, Suceava și Târgu Mureș de proprietarii de Renault Zoe, care s-au încadrat într-un domeniu de consum cuprins între 12.5 și 14.7 kWh/100 km, este ușor de realizat că Zoe ZE 50 are un mic avantaj de autonomie, fiind echipat cu un acumulator mai mare.

În direct cu proprietarii

Așa cum scriam la început, vremea plăcută și autonomia estimată tot mai mare, îmbie la călătorii electrice line, tăcute și fără emisii directe. In timp ce Razvan a rămas în București, Dan și-a luat avântul spre munți cu Corsa, de unde ne-a trimis câteva imagini, ca invitație la drumeții electromobilistice.

Datele mele de consum pentru intervalul 10 – 16 aprilie (Corsa-e):

Consum: 13.6 kWh/100 km

Viteza medie: 49 km/h

Distanța parcursă (80% extraurban): 310 km

Dan – Corsa, București

Atașez și câteva fotografii din călătorii.

Vă așteptăm cu imagini la fel de interesante, din cele mai frumoase zone ale țării, unde ați călătorit electric, contribuind la o lume mai bună, mai tăcută și mai curată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.