Posta Germana extinde productia furgonetei electrice Street Scooter in China

Chiar daca in ultima vreme comanda Amazon pentru 100 mii de furgonete electrice produse de Rivian, a captat atentia presei si a publicului interesat de subiecte ecologice, Posta Germana este cu cativa pasi inainte, pornind consecvent pe calea electrificarii distributiei de pachete, dupa achizitia firmei StreetScooter, un startup al universitatii din Aachen, in decembrie 2014.

Street Scooter-ul 100% electric utilizat de Posta Germana pentru distributia de pachete

Asa cum am relatat la timpul potrivit la rubrica electromobilitate in revista online 24auto.ro, furgoneta electrica produsa de Posta Germana pentru propriul parc de distributie (peste 20.000 vehicule in prezent), dar si pentru clienti din Anglia, Japonia si Germania, a avut un succes remarcabil, fiind necesara deschiderea celei de a doua linii de asamblare, pentru o capacitate totala de 20.000 vehicule pe an.

Fiind convinsi ca subventiile cele mai eficiente pentru electrificare sunt cele acordate pentru firmele care parcurg cel mai mare numar de kilometri in aglomeratiile urbane, am urmarit pas cu pas evolutia proiectului StreetScooter, testele pe scara larga lansate de alte firme de distributie si rezultatele economice obtinute de flotele de vehicule electrice la Amsterdam, Londra, Muenchen si New York.

Sustinem in continuare ca impactul ecologic si economic al electrificarii transportului rutier in orase este maxim atunci cand flotele de distributie si cele de transport persoane (individual sau in comun) dispun de autovehicule 100% electrice si de statii proprii de incarcare, alimentate cu energie regenerabila (eoliana sau fotovoltaica).

Cu ocazia vizitei cancelarului german in China, reprezentantii Postei Germane au semnat un memorandum cu liderii holdingului Chery, ce prevede productia furgonetei electrice in China, cu un volum anual de cinci ori mai mare, tinta fiind 100 de mii de furgonete electrice pe an, incepand din 2021.

Posta Germana va investi 500 milioane euro in colaborarea cu Chery, care detine in prezent 20% din piata de autovehicule comerciale electrice in China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.