Amazon si Rivian colaboreaza la electrificarea distributiei de produse

Firma Amazon a semnalizat clar intentia de a fi un actor important in electrificarea transportului rutier cu o investitie de 700 milioane USD in startup-ul Rivian, ce lansase primele doua modele 100% electrice la Salonul Auto de la Los Angeles, in 30 noiembrie 2018.

De curand Amazon a lansat in colaborare cu Global Optimism o intitiativa ecologica mai complexa, „The Climate Pledge”, care are ca obiectiv atingerea obiectivelor Acordului de la Paris cu 10 ani in avans si se doreste a fi un exemplu pentru alte mari firme globale.

Cele patru promisiuni majore facute de Amazon sunt:

  • Zero emisii de carbon pana in 2040 si 100% energie regenerabila pana in 2030
  • Lansarea comenzii pentru o flota de 100 de mii de furgonete 100% electrice (pana in 2030)
  • Investitii in valoare de 100 milioane USD pentru reimpaduriri
  • Raportarea online a progresului inregistrat la fiecare initiativa

Cu aceasta ocazie Jeff Bezos, fondator si CEO Amazon a declarat:

Daca o companie de talia noastra – care livreaza mai mult de 10 miliarde de produse pe an – poate indeplini obiectivele acordului de la Paris cu zece ani in avans, atunci orice companie poate.

Intre numeroasele actiuni ce vor fi necesare pentru atingerea acestor promisiuni, Amazon acorda o importanta speciala continuarii investitiilor in Rivian, un start-up dedicat autovehiculelor electrice cu sediul in Plymouth, Michigan.

Rivian R1T

Infiintat cu zece ani in urma, Rivian a prezentat primele doua modele 100% electrice, pickup-ul R1T si SUV-ul R1S cu ocazia salonului de la Los Angeles, atragand interesul presei, publicului dar si al specialistilor.

Rivian R1S

Comunicatul de presa Amazon infomeaza ca, prin cea mai mare comanda de vehicule de distributie electrice, intentioneaza sa demareze livrarea ecologica de pachete la domiciliul clientilor incepand cu anul 2021. Pana in 2022 flota va creste la 10.000 de furgonete Rivian noi, cu obiectivul de 100 de mii in serviciu pana in 2030, economisind astfel 4 milioane de tone de carbon pe an.

Rivian la randul sau evidentiaza ca, dupa investitile conduse de Amazon (700 milioane – februarie 2019), Ford (500 milioane – aprilie) si Cox Automotive (350 milioane – septembrie), pregatirile pentru lansarea productiei primelor doua modele este in plina desfasurare in Illinois, cu inceperea livrarilor catre clienti programata pentru sfarsitul anului 2020 si extinderea in alte piete globale in 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.