Raport săptămânal echipa Tesla – două exemplare au trecut de 25.000 km și trei au avut costuri ZERO

În aceste zile capricioase de primăvară târzie, temperaturile mai ridicate au dus în general la scăderea consumului și la creșterea îmbucurătoare a autonomiei estimate la bord, care îndeamnă la călătorii tot mai lungi, în perioada de pregătire a concediului.

In timp ce veștile bune, legate de creșterea capacitații de reciclare a acumulatorilor și construcția unei stații Super Charger cu 100 puncte de încărcare, au înlocuit pe cele legate de stoparea producției din cauza carantinei la Shanghai (cu impact direct asupra livrărilor în Europa), colegii noștri iși fac planurile de vacanță.

Bazându-se pe consumul mediu din ultima perioadă și indicațiile de la bord, călătoriile din SuperCharger în SuperCharger spre vest sunt cele mai rapide și lipsite de bătăi suplimentare de cap. Câte un destination charger bine plasat, la hotelurile și pensiunile din zonele pitorești ajută de asemenea la călătorii line, tăcute și fără stresul încărcării.

Consumul mediu săptămânal

În timp ce Andrei (TM) și Ovidiu (B) cu varianta Dual Motor și Darius (TM) împreună cu Silviu (B) alături SR+ s-au grupat săptămâna trecută intr-un domeniu de valori foarte îngust 15.8-17.3 kWh/100 km, Marius își vede liniștit de drum, cu talpa calibrată după Buburuza (VW e-UP!) și ne surprinde cu valori între 11.6 și 13 kWh/100km în ultimele nouă săptămâni, prin urmare nu este o întâmplare!

In direct cu proprietarii

Marius – Câmpina

SĂPTĂMÂNA  16-22 MAI 2022

  • km parcurși – 438   
  • kWh consumați – 54
  • consum mediu – 12,3 kWh/100km
  • viteza medie – 57,4 km/h
  • temperatura medie a aerului – 19,5 grade Celsius
  • durată deplasare – 458 minute
  • cost încărcări – 0

Singurul lucru notabil săptămâna asta a fost atingerea bornei de 25.000 km.

Am început să lucrez la un itinerariu de eurotrip pentru vara asta. Planul este să vizităm Italia și, dacă ne va permite bugetul, Elveția. Strâng cât mai multe informații și încerc să profit la maxim de resursele pe care le voi avea la dispoziție. Deja îmi imaginez cum ar arăta o serie de mini-articole zilnice publicate la cald despre parcursul fiecărei zile! 

Ovidiu – București

Săptămâna trecută am parcurs cu M3 DM 491 km, cu un consum mediu de 15,8 kWh/100km și un total de 78 kWh consumați. Mers prin oraș, dar de data acesta preponderent pe centură, față de săptămâna trecută în care am mers mai mult prin centru și rezultase un consum semnificativ mai mare, peste 17 kWh/100km.

Costuri cu încărcarea: 0 lei (la birou)

Din păcate nu am reușit să mă abțin și am achiziționat acceleration boost odată cu deschiderea parțială a shop-ului în aplicația Tesla.

Se simte diferența destul de bine și se vede și în aplicația teslamate: 312 kW putere maximă înainte și acum 380 kW (deși in talon scrie 366 kW).

Silviu – București

Date Tesla Model 3:

304 km cu 17,1 kWh/100 km.

Costuri: 0 RON

Andrei (imaginea din stânga) și Darius – Timișoara

Ne vom reîntâlni cu echipa Tesla din cadrul proiectului Electromobilitate după finalul lunii Mai, când vom face bilanțul primelor cinci luni din 2022, cele de tranziție de la sezonul rece la cel ideal pentru mobilitatea electrică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.