Raportul echipei VW ID.3 pentru săptămâna 4-10 iulie

Noi informații despre update-ul la 2.4

E plin internetul de informații despre update, încât am impresia că cei de la VW au tras de timp intenționat, tocmai pentru a veni cu ”soluția salvatoare” pentru câteva din problemele de soft.

Datele sunt clare, se cunosc inclusiv timpii normali de stat în service pentru update, iar valorile sunt în tabelul de mai jos:

Așa cum puteți vedea, datele din tabel vin cu o veste bună și pentru cei care nu au făcut sau nu au primit niciun update. Indiferent de punctul de start (1.0-2.0 sau 2.1-2.2-2.3) softul va fi updatat în service la 2.4.

Upate-ul se pare că ar dura o zi completa lucrătoare.

Din fericire, acest update rezolvă problema raportată încă din iarna 2020 cu privire la încălzirea bateriei.
Încălzirea bateriei nu se va mai face de fiecare dată până la 8 grade C, ci după un algoritm menit să nu mai ridice consumul deplasărilor scurte.

E promisă și o calitate mai bună a imaginii camerei de mers înapoi.

Iar bateria de 12V va fi înlocuită.
O parte din utilizatorii ID.3-urilor au avut probleme cu descărcarea bateriei, iar alții nu, dar sper ca o dată cu acest update să nu mai vedem cazurile cu avaria de baterie de 12V.

Se pare că nu ne vom obișnui prea mult cu această versiune.

Versiunea 3.0 va fi disponibilă la foarte puțin timp după trecerea la 2.4, dar de data aceasta OTA (over the air), fără a mai fi nevoie de o vizită în service.

Versiunea 3.0 va avea și acea creștere de putere de încărcare la 125kW pentru bateria de 58kWh și, încă neclar, la eliberarea din bufferul bateriei.
Dacă ar fi să mă gândesc bine, tot ce am vrea ar fi să avem acces la cei 58kWh promiși, dar îmi e puțin teamă că vom accentua degradarea baterieri prin această măsură. Din fericire putem evita acest lucru prin limitarea încărcărilor înainte de 100%.

Câteva noutăți din lumea VAG

Toate presiunile puse de posesorii de ID.3 și ID.4 se pare i-au forțat pe cei din grupul Volkswagen la niște măsuri radicale. Vor investi într-o echipă de soft in China, dar pentru piața din China.
Herbert Diess (CEO) afirmând că nu e suficient doar să angajeze oameni de la alte companii. Toate aceste informații le puteți găsi la următorul link.

Părerea mea este că ar fi greu pentru o companie să folosească două echipe care să facă în paralel două software-uri cu funcționalități similare sau poate chiar identice. Cel mai probabil acesta este primul pas înainte ca toată dezvoltarea software să fie făcută în China.

Ținând cont de acestea, compania pare că se transferă din ce în ce mai multe activități spre China, care este de dpearte cea mai mare piață a grupului VW. Dar atunci oare clienții vor mai fi convinși să cumpere în continuare VW? Pentru că ofertele de preț și specificațiile mașinilor dezvoltate și produse în China precum XPeng sau Nio sunt superioare ofertei de astăzi ale lui Volkswagen.

Urmărim subiectul și vedem ce alte noutăți aflăm.

Informațiile din echipa VW ID.3

Graficele consumului actualizate din această săptămână ale echipei ID.3 le puteți vedea mai jos:

Întreaga echipă ID.3, redusă pentru moment la 3 membrii: Cosmin (B), Marcel (CJ) și cu mine, am parcurs 1616 km și un consum mediu al echipei de 13.96 kWh/100km.

Cosmin (B)

Statistica mea: 650km, 15.8 kWh/100km, 41 km/h.

Am mers pe drumurile zilnice obișnuite, plus o tură dus-întors de 360 km la Poiana Brasov unde la dus am mers cu aerul condiționat, pe când la întoarcere o bună parte din timp am mers cu căldura pornită la 22.5 grade.

Am încărcat acasă cu 0.67 RON/kWh, iar când am fost în deplasare am încărcat la o statie type 2 Renovatio amplasată în parcarea hotelului: 36 kWh cu 72 RON.

Am parcurs 39.288 Km pana acum în total.

Am schimbat pe garanție bieleta antiruliu dreapta față, la Euro Tehno Group Otopeni. Sunt mulțumit de experiență, a durat cam 1.5 ore.

Marcel (CJ)

După setea de motorină a camperului cu care am fost în concediu, au urmat 4 zile săptămână trecută de liniște și contribuția la o lume mai curată!

Datele arată așa:
Km până în prezent: 36.340 km
Distanța parcursă 7-10/07: 692 km
Consum 11,95 kWh/100 km
Cost încărcări 0:  4xAC una fiind făcută înainte de a merge în concediu. 

Am lăsat mașina încărcată până la 68% SoC, 314 km autonomie.
După 10 zile la întoarcere au fost aceleași valori, cel puțin cele afișate de mașină. Poate dacă verificam cu carscaner aș fi observat o mică deviație. 

La insistențele colegilor pentru săptămâna viitoare încerc să răspund cum obțin consumul declarat și documentat cu ID3-ul meu. 

Așteptăm cu drag toate sfaturile pentru un consum redus. La final, noi posesorii de ID.3 vom avea cu siguranță una din cele două stări: vom consuma și noi la fel de puțin sau ne vom consola că nu vom putea avea în veci un consum de invidiat!

Alexandru (B)

În săptămâna 4-10 iulie am parcurs 274 km cu un consum mediu de 14.7kWh/100km. Am folosit ID3-ul full în oraș cu AC pornit, dar pe valori mari (23-25 grade C).

Săptămâna aceasta am făcut o încărcare AC aproape de casă, la un Enelx. Distanța până la stație de acasă ar fi de 5-6min, suficient cât să mai fac și câțiva pași, foarte utili pentru că sedentarismul din pandemie l-am cam păstrat și în prezent.

Costurile cu încărcările sunt 0 lei pentru această săptămână.


Distanța totală parcursă cu ID.3-ul este de 43.928km. And still counting…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.