Săptămâna trecută Zoe 41 a parcurs fix 700 km cu un consum de 12.3 kWh/100km (după bord) și 49 km/h viteză medie.
Drumuri extraurbane între Târgu Secuiesc – Miercurea Ciuc – Târgu Mureș, apoi drumuri peri-urbane.
Am avut ocazia sa testez masina la limită de două ori, atât în extraurban cât și în peri-urban.
Partea A: Extraurban SOC 67% –> 2%, 228 km parcurși
La revenirea din excursie am pornit din Estelnic, Covasna, cu doar 67% și am ajuns acasă cu 2% rămase, după ce am parcurs 228 km. (vezi harta)


Am urcat toate dealurile doar cu 60 km/h. Am străbătut secuimea, deci multe urcușuri și coborâșuri. La vale am pus mașina în N, și am cuplat în D doar când traficul cerea, sau trebuia să încetinesc pentru un viraj.
Zoe are vreo 1.7 tone și rapid ia valea cu 90 km/h. Dacă atunci pun în D, regenerarea e undeva în jurul valorii de 17-19 kW. De ce îmi place să pun în N? Considerentul este că dacă las în D, atunci mașina încetinește regenerând (până la oprire, la un moment dat) și sunt o piedică în trafic. Dacă pun în N, fuge mașina la vale.
Partea B: trasee peri-urbane
Restul săptămânii am făcut drumuri peri-urbane, de adunat prunele și altele din grădini și am fost până la Neagra, Mureș.
Am făcut intre două încărcări complete 307 km, asa cum indică datele mașinii prin conectorul ODB2 și aplicația CanZe.
Sunt foarte mulțumit de Zoe 41 pe aceste drumuri.



Menționez că maxim între două încărcări complete am făcut 325 km în oraș, acum mi-a ieșit „doar” 307 km, dar traseele au fost peri-urbane.
Consumul mediu săptămânal
Șerban – Suceava
A reînceput rutina pentru Furie drumuri scurte în oraș și un drum la țară.
Atașez poza din Tronity cu datele.

Observator al proiectelor de finanțare pentru stații de încărcare prin AFM, Ministerului Energiei și PNRR. De profesie programator și expert în tehnologii Cloud, membru al programului Google Developer Expert în Cloud, guru cu 200K+ puncte pe Stackoverflow și speaker la conferințe internaționale. Prosumator.
Tech blogger pe medium.com și activitatea profesională pe kodokmarton.com