Săptămâna #21: Tesla Model Y – lider global al vânzărilor

UN NOU COLEG NI SE ALĂTURĂ

După ce echipa a crescut săptămâna trecută prin alăturarea lui Adrian (PH) este timpul să-i urăm bun venit și echipajului Andra și Darius (TM), pe care îi cunoașteți din articolele despre Renault Zoe și Tesla Model 3 SR+. Acum au revenit în lumea electromobilității la volanul unei Tesla Model Y Long Range. Ambilor le doresc experiențe extraordinare și drumuri bune la volanul noilor achiziții!

MODEL Y – LIDER GLOBAL AL VÂNZĂRILOR

Sursa: www.motor1.com

A doua veste bună a săptămânii este dată de statistica vânzărilor la nivel mondial, Model Y fiind cel mai vândut autovehicul în primul trimestru al anului (267.000 unități), devansând Toyota Corolla (256.400 unități) și Toyota Hilux (214.700). Este un moment istoric, fiind pentru prima dată când un model electric ocupă această poziție și sperăm ca acest trend să se mențină în viitor.

LANSARE HW4.0

Aflăm de peste ocean că Tesla a început să livreze Model Y echipate cu Hardware 4.0. Se presupune că noul hardware, cunoscut neoficial sub numele de HW4, utilizează camere de vedere laterale mai mari și au o nuanță roșie distinctivă a lentilelor. Camerele de vedere din față sunt, de asemenea, îmbunătățite. HW4 a apărut pentru prima dată pe vehiculele Model S și Model X la începutul acestui an (sursa CleanTechnica).

RAPOARTELE ECHIPEI TESLA MODEL Y ÎN SĂPTĂMÂNA 22-28 MAI

Toate mașinile noastre fiind varianta Dual Motor, mai așteptăm puțin până George (Model 3 DM, Ineu) acumulează suficiente date pentru mașina ridicată în 30 mai, pentru a-l adăuga graficului de consum comparativ M3-MY. Până atunci vom continua să urmărim diferențele față de M3 SR+ cu Marius (Câmpina) la volan.

Adrian – Model Y Long Range, Ploiești – prima raportare

 • Distanță parcursă: 116 km
 • Consum mediu: 14.8 kWh/100km
 • Energie consumată: 17 kWh
 • Costuri încărcări: 0 lei

Octavian – Model Y Long Range, Sibiu

Săptămână trecută am parcurs cu Model Y LR 186 km la un consum mediu de 16.4 kWh/100km și un cost de 21 de Lei.

Cristian – Model Y Performance, Brașov

 • distanță parcursă: 703 km
 • consum mediu: 14.2 kWh/100km
 • energie consumată în deplasare: 100 kWh
 • precondiționări, sentry, etc: 15 kWh
 • încărcări acasă: 115 kWh, cost 92 lei
 • încărcări DC: 0
 • cost mediu per 100km: 13.1 lei

Ovidiu – Model Y Performance, București

Saptamana trecuta MYP a parcurs 479 km cu 86 kWh consumați în total și o medie de 17,9 kWh/100km. Drumuri efectuate în mare parte în oraș și aproximativ 80 km în regim extraurban, până în apropriere de Ploiești.

Cu ocazia aceasta am surprins și un consum foarte bun pe DN1A la întoarcere, mers normal și în limitele legale, cu câteva depășiri:

 • 12,5 kWh/100km până la centură și după alți 30 km prin oraș, am ajuns acasă cu 13 kWh/100km și viteza medie 48 km/h pentru 62 km parcurși.

Costuri 0 cu încarcarea la birou.

Conform TeslaMate, avem un consum de 19,3 kWh/100km incluzând pierderile, viteza medie 24 km/h și 23 de grade temperatura medie din timpul deplasărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.