SERES – o aparitie pormitatoare in constelatia mobilitatii electrice

In urma cu un an publicam in paginile gazdei noastre, revista online 24auto.roun articol despre un startup remarcabil, SF Motors, dedicat productiei de automobile electrice.

Intre timp numele s-a transformat in SERES, dar pasii parcursi catre lansarea productiei in cele doua fabrici din China si SUA au ramas la fel de impresionanti si consistenti.

O achizitie strategica inspirata a startup-ului inEVit, a plasat SERES pe o traiectorie rapida pentru atingerea unor performante de invidiat. 684 CP si aproape 500 km autonomie plaseaza primul model, SF5, in categoria „greilor” din tagma Model X si … cam atat, deocamdata.

Firma inEVit a fost infiintata de unul din fondatorii Tesla, Martin Eberhard, cu scopul de a realiza platforme electrice pentru oricine este interesat sa le cumpere. SF Motors a intuit ca poate scurta mult timpul de dezvoltare, achizitionand nu doar platforma, ci intreaga firma.

Istoria de la Tesla la inEVit este o poveste interesanta. Dupa conflicte publice cu Elon Musk, Martin Eberhard a fost eliminat de la conducerea Tesla in 2008 si a inceput un lung periplu profesional, cu o prima oprire la VW America, unde a fost responsabil de proiectul electric.

Urmatoarea statie a fost Atieva, unde fosti colegi de la Tesla lucrau la un model electric de lux, cunoscut astazi ca Lucid Air, dar in 2015 s-a despartit si de echipa de la Atieva.

Numele lui Martin Eberhard a reaparut intr-un comunicat de presa din 2016, al grupului indsutrial Sokon din Chongching, un de productor chinez de motociclete, vehicule comerciale si componente auto, in care se prezenta rolul de consultant pentru doi ani, pentru proiectul de lansare a productiei de automobile electrice in China si SUA sub brandul SF Motors.

Cu finantarea asigurata de grupul Sokon, cu tehnologia achizitionata de la inEVit si doua fabrici gata sa produca 200.000 de automobile electrice pe an (150.000 in China si 50.000 in SUA) asteptam cu interes reactia publicului si primele teste cu SF5.

Un alt detaliu interesant, care marcheaza cum nu se poate mai bine tranzitia industriei spre electromobilitate, este faptul uzina din SUA este cea in care nu cu multi ani in urma se produceau monstruoasele Hummer.

db

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.