Skoda Enyaq a intrat în producție

Un comunicat de presă Skoda informează că în 25 noiembrie a demarat producția pentru SUV-ul electric Skoda Enyaq la Mlada Boleslav.

Spre deosebire de fabricile germane din Zwickau, Hanovra și Emden, care au fost sau sunt în curs de transformare totală pentru asamblarea exclusivă de modele electrice, Enyaq se va monta în paralel cu Octavia și Karoq. Cu toate acestea, Skoda preconizează un volum de producție de până la 350 Enyaq pe zi.

Controlul final de calitate, înainte ca Enyaq să părăsească hala de montaj

Dacă primul model electric Skoda, Citigo, a fost o adaptare (foarte reușită) electrică a unei mașini existente, comercializată cu trei embleme (VW, Seat și Skoda) Enyaq devine prima Skoda a cărei fundație este MEB, platforma electrică dedicată a grupului VW.

Despre specificațiile tehnice și performante am scris la prezentarea noului model și vom reveni cu date de consum din exploatarea curentă, de îndată ce primul Enyaq va intra în flota de test drive dedicată proiectului Electromobilitate.

Până atunci, sperăm ca echipa de la Mlada Boleslav, ce numără peste 16.000 de angajați, va deveni expertă în asamblarea mașinilor electrice si va livra buna calitate, cu care ne-a obișnuit Skoda în ultimul timp.

Pregătirea pentru instalarea bordului
Instalarea acumulatorului
Platforma MEB se intalneste cu caroseria Enyaq
Controlul de calitate
Testul NVH (vibrații și zgomote)

Un SUV spațios cu autonomie generoasă și încărcare rapidă cu puteri până la 125 kW, este visul oricărui electromobilist ce dorește să pornească în vacanță cu familia. Așa cum zice SkodaSimply clever!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.