Sub-compactele și grupa mică la Vatra Dornei

În repetate rânduri am subliniat că Renault ZOE, Peugeot e-208 și Opel Corsa sunt cele mai accesibile modele pentru cei ce doresc să părăsească din când în când aglomerațiile urbane pentru călătorii mai lungi.

Cât de departe au ajuns colegii noștri cu mașini 100% electrice din categoria sub-compactelor?

 • Darius și Andra (TM) au fost de două ori în Grecia cu Renault Zoe;
 • Dan (B) a ajuns cu Opel Corsa în Slovenia;
 • tot în Slovenia a ajuns și Radu cu ZOE, fără încărcare rapidă.

De curând, la aniversarea lui László (CJ), am subliniat că și cele mai mici colege din garajul nostru virtual au întreprins călătorii mai lungi, ca să nu mai vorbim de Mihai (SV) și Marcel (HD), care au ajuns cu Springurile lor năzdravane în Germania. Dar probabil cea mai impresionantă cifră a săptămânii este parcursul lui Alin, care a adunat cu e-Up 1972 km!

Echipa ZOE 75% prezență în Țara Dornelor!

La primul eveniment din 2023, ne-am bucurat să întâmpinăm trei colegi cu Renault Zoe (Márton, Șerban și Ciprian), alături de cei doi springari mega-umblăreți și invitatul lor din Iasi. Scor egal 3 – 3!

Echipa Stellantis a fost ocupată și nu ajuns în Țara Dornelor de această dată, deși electro-leul Laurei cunoaște zona, de la prima ediție a raidului montan Transcapatica, din toamna anului 2021. Îi așteptăm cu drag la următoarele evenimente din primăvară la Timișoara și Alba Iulia – Ciugud.

Consum mediu săptămânal și informații de la echipa Stellantis

Claudiu – Corsa, Alba Iula

 • Distanța: 541 km
 • Consum: 20,6 kWh/100 km
 • Viteza medie: 41 km/h

Dacă mai există vreo îndoială, cei 35.842 km parcurși de Claudiu în mai puțin de un an, dovedesc că sub-compactele pot aduna numeroși km, în aceleași condiții tăcute, curate și economice pentru utilizatori, ca și modele mai mari și mai scumpe.

Că nu totul decurge lin și fără griji aflăm din relatarea lui Claudiu:

Lucrurile s-au mișcat rapid în service, dar numai după ce m-am agitat, câteva telefoane și e-mailuri cu rugăminți și amenințări legale.

Dacă duminica seara mașina era dusă pe platformă în Cluj și responsabilii nu aveau treabă cu nevoia mea de mobilitate, iată că până miercuri seara mi-au oferit mașină de schimb, pe care nu a mai fost nevoie să o iau deoarece joi dimineață Corsa noastră era reparată… O problemă de cablaj. 

Să primești tot ceea ce stipulează un certificat de garanție este o experiență solicitantă și imposibilă pentru 90% din clienți. Cred că se mizează pe felul de a fi al românului, care nu-și cere drepturile. Totuși, sunt încântat să văd că, la nivel de companie, Opel rămâne atentă cu clienții (cel puțin cu cei mai vocali). Poate a contat și faptul că am menționat activitatea de autor pe care o realizez în cadrul proiectului Electromobilitate?

Merită să menționez, pentru ceilalți utilizatori de Opel Corsa, că este foarte important să iți trimiți mașina pe platformă în service, deoarece în acel moment este responsabilitatea Serviciului Asistență Rutieră Opel, un serviciu direct coordonat de Opel la nivel mondial, cu termeni și condiții foarte clare, stipulate în certificatul (cartea) de garanție.

Nu riscați să conduceți mașina cu erori în bord până la service, mai ales pe partea frânare și defect electric, chiar dacă vă vor spune să o duceți voi. E un mic artificiu legal, prin care Serviciul de Asistență pasează responsabilitatea unui service, care nu e obligat să ofere mașină de schimb. 

Dacă se întâmpină probleme în comunicarea cu ei, recomand trimiterea unei solicitări la următoarele adrese de email, deoarece nu știu cu exactitate care din ele a fost cea la care s-a reacționat așa de prompt:  contact@opelautomotive.ro

office@a24assistance.ro;

Nadia.Pietreanu@opelautomotive.ro


Concluzie: sunt mai liniștit în raport cu serviciile oferite de Opel, acum că știu că nu am fost ignorat. Chiar am în vedere ca următoarea mașină să fie tot Opel. Nu știu dacă experiența cu un alt brand ar fi fost mai bună având în vedere că trăim în România.

Ce să mai zic? La fel ca data trecută în service… mi-au zgâriat capacele de roți, dar nu mi-am dat seama până acasă … bine că nu erau de aliaj.

Bogdan – Peugeot 208

Săptămâna 13-19 feb:

 • Distanța totală: 22 km
 • Consum mediu: 17.9 kWh/100km
 • Viteza medie: 26 km/h

Datele pentru 6-12 februarie:

 • Distanța parcursă: 94 km
 • Consum mediu: 19.8 kWh/100km
 • Viteza medie: 21 km/h

Distanțele scurte în București și traficul chinuitor bară la bară rezultă în medii orare mici și consumuri mari.

Consum mediu săptămânal și informații din grupa mică

Alin – VW e-Up!

 • Total km 1972
 • Consum mediu pe bord – 12.2 kWh/100km
 • Consum mediu total – 17.4 kWh/100km
 • Cost total – 264.9 ron
 • Cost – 13.4 ron/100km
 • Incarcare acasă – 209 kWh
 • Stații gratuite – 51 kWh
 • Stații publice – 41.5 kwh

Raul – Fiat 500, Timișoara

V-am urmărit postările de la întâlnirea din Vatra Dornei, data viitoare sper să fiu și eu prezent.

Săptămâna trecută Fiat 500e a parcurs 309 km cu un consum mediu de 19.3 kWh/100km. Preponderent drumuri in oraș, dar și ~140km pe autostradă la 120-130 km/h.

Cred că a fost singurul drum pe care l-am făcut extern la o temperatura scăzută, aprox. 6-7 grade, și am fost aproape la limită. Am pornit cu un SoC de 94% și am ajuns înapoi cu 17%.

Am efectuat trei sesiuni de încărcare:

– enelx: 18.95 kWh cu un cost de 37.33 ron

– acasă: 21.32 kWh cu un cost de 14.92 ron

– evgo: 23.53 kWh cu un cost de 25.88 ron

Total: 78.13 ron.

Laszlo – VW e-Up, Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.