Suedia – inmatriculari in aprilie

Cu toate ca vestile nu pot fi bune pentru luna aprilie, cand industria auto din Europa a fost practic oprita, incepem statisticile de inmatriculare pentru automobile electrice cu Suedia, care a adoptat o politica de informare, dar nu si de restrictionare a cetatenilor si a activitatilor comerciale.

Chiar si cu aceasta politica unica in Europa, grijile economice cauzate de pandemie au tinut cumparatorii departe de dealeri si piata a inregistrat o scadere cu 38% fata de aceasi luna de anul trecut.

Cu toate acestea, inmatricularile automobilelor electrice si a hibrizilor plug-in au pierdut doar 2% fata de 2019, reprezentand 23% din inmatricularile de automobile noi in Suedia pentru luna aprilie si 27% pentru primele patru luni ale anului 2020.

Ponderea segementelor auto in Suedia, dupa tipul de motorizare
Sursa informatiilor: EVsales

Desi este o piata care in domeniul masinilor electrice prefera hibrizii plug-in, inmatricularile modelelor 100% electrice se dezvolta proportional cu livrarile (insuficente) facute de producatori. De remarcat ca nici un model nou, lansat pentru anul 2020, nu a fost disponibil in cantitatea suficienta, VW e-Up! inregistrand 62 de inmatriculari in patru luni!

Stirile nefavorabile de pe alte piete se succed cu repeziciune, dar fara suficente detalii deocamdata, ca sa putem urmari piata electricelor.

  • Marea Britanie: – 97% cu doar 4000 inmatriculari, cel mai scazut nivel din 1946, chiar daca Model 3 a fost cea mai bine vanduta masina indiferent de motorizare
  • Franta: – 88.8% fata de aprilie 2019
  • Italia: – 97% fata de aprilie 2019, total 4279 inmatriculari
  • Spania: – 96.5%
  • Olanda: -53%

Vom reveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.