BYD anunta vanzarea unui SUV electric in Norvegia

BYD – Build Your Dreams este unul din numele de referinta in universul auto paralel al electromobilitatii, fiind in prezent unul din cei doi producatori, alaturi de Tesla, care utilizeaza proprii acumulatori, un avantaj competitiv major pe calea spre electrificarea gamei de produse.

BYD Tang 600

Cu fabrici de asamblare pentru camioane electrice in SUA si Canada, cu numeroase contracte castigate pentru autobuze electrice si vehicule utilitare in marile aglomeratii din toata lumea si cu o pozitie solida in topul producatorilor globali de automobile electrice, BYD anunta intr-un comunicat de presa al sucursalei din Olanda inceperea ofensivei europene cu SUV-ul electric Tang.

Interior BYD Tang

Pe langa putinele detalii despre aspectele interesante pentru electromobilisti, legate de eficienta (consum) si tipuri de incarcare, BYD se multumeste sa indice autonomia cu neverosimila norma NEDC. Performantele dinamice pentru cele doua variante, cu tractiune fata si cu tractiune integrala, care difera si prin numarul de pasageri, cinci pentru varianta cu tractiune fata si sapte pentru cea 4×4, sunt remarcabile.

Am comparat in tabel informatii extrase de pe evcompare.io pentru BYD Tang, cu cele utilizate la alte comparatii pentru SUV-urile premium din EVdatabase.

Dupa lungime, SUV-ul Tang este pozitionat intre Mercedes EQC si Audi e-tron, fiind insa ceva mai inalt. Varianta cu tractiune integrala are performante declarate mai bune decat SUV-urile electrice germane.

Eficienta mai buna promite o autonomie reala mai mare, dar viteza de incarcare, limitata de puterea maxima 60 kW DC, ar putea fi un dezavantaj la calatorii lungi, datorita timpului mai lung de reincarcare.

Despre pretul de vanzare in Norvegia, prima piata europeana unde va fi livrat BYD Tang, nu au fost publicate informatii oficiale, dar revista Autocar indica un pret de aproximativ 34.000 euro in China. Adaugand transportul si taxele vamale, este de asteptat ca Tang va avea un pret mai ridicat pe piata europeana.

Ramane de vazut daca o parte din clientii in cautare de SUV-uri electrice mari, vor decide in favoarea noului venit, tinand cont ca 600D este singurul SUV electric cu sapte locuri in prezent.

Alte articole despre exportul de automobile electrice din China si firma BYD:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.