Târguri de Crăciun din Europa Centrală cu Tesla Model 3 SR

Introducere

După debutul lui Alex (București) pe blogul electromobiliștilor cu o frumoasă călătorie de pe peste 4.300 km cu Model 3 SR în Italia, a urmat decizia de participare la proiectul Electromobilitate, începând din luna iulie 2023.

24 săptămâni mai târziu, după transmiterea de informații despre viața de zi cu zi la volanul unui Model 3 SR, Alex a pornit din nou într-o călătorie mai lungă, de această dată de iarnă, prin Europa Centrala, despre care relatează în cel de-al doilea articol semnat ca autor.

Să ne revedem cu bine în 2024! LA MULȚI ANI!

Imagini din Cracovia

Târguri de Crăciun din Europa Centrală cu Tesla Model 3 SR

Cu ocazia Sărbătorilor de iarnă am decis să facem un tur prin Europa Centrală și să vizităm orașe cu tradiție în organizarea târgurilor de Crăciun. 

Am ales Cracovia și Wroclaw din Polonia, Bratislava din Slovacia și Budapesta din Ungaria. 

Pentru mine fost prima călătorie lungă pe timp de iarnă cu mașina electrică, iar aceasta este o dovadă în plus că te poți deplasa fără probleme pe orice anotimp și vreme. 

Plecarea a fost din București, Sector 4 cu destinația Cracovia (menționez că orele din afara țării sunt GMT +1) :

1180 km, consum mediu : 19.2 kWh/100km, patru încărcări
 • 06:25 – plecare București – 100 % SOC
 • 10:48 – sosire SUC Sibiu – 6 % SOC 
 • 11:15 – plecare SUC Sibiu – 79 % SOC
 • 13:11 – sosire SUC Cluj – 9 % SOC
 • 13:50 – plecare SUC Cluj – 93 % SOC
 • 16:50 – sosire SUC Debrecen – 14 % SOC
 • 17:39 – plecare SUC Debrecen – 94 % SOC
 • 19:27 – sosire SUC Kosice – 22 % SOC
 • 20:13 – plecare SUC Kosice – 100 % SOC
 • 23:35 – sosire Cracovia – 7 % SOC

SURSA: Plugshare

Temperatura la plecare din București a fost de -4 grade, pe parcursul zilei a urcat până la 2 – 3 grade la Sibiu și Cluj, iar apoi a atins minima  de -10 grade în zona montană a Slovaciei la 1000m altitudine, către granița cu Polonia.

Călătoria a continuat din Cracovia către Wroclaw cu o încărcare la una din cele două locații Tesla Supercharger din Katowice.

Ajuns în Wroclaw, singurul oraș din cele vizitate care nu are Supercharger (are termen de deschidere în 2024) înspre destinația următoare, a trebuit să folosesc o rețea de încărcare poloneză (GreenWay).

Cracovia – Wroclaw puncte de încărcare. SURSA: Plugshare

Fiindcă am stat două zile și nu eram pe grabă, am ales să las mașina la încărcat într-una din zile pe type 2, cât timp am vizitat orașul. 

Wroclaw

Wroclaw este superb și păstrează o tradiție veche din 1846, aceea de a aprinde zilnic unele din lămpile orașului pe gaz.

Bratislava

De aici am plecat către Bratislava, cu opriri Katowice și Olomuc la SUC, apoi mai departe în Budapesta și într-un final către casă. 

Budapesta

Pe tot parcursul călătoriei au fost doar două încărcări în altă parte decât la Supercharger Tesla, una în Polonia pe type 2 și una la Renovatio la Rompetrol la intrarea în țară.

In final, las toate datele călătoriei și sper că ele îi vor ajuta și convinge pe cei ce nu sunt încă hotărâți să treacă în 2024 la o mașină electrică. 

 • Distanta parcursa : 3122 km 
 • Consum mediu : 18.4 kWh/100km
 • Incarcare totala : 670 kWh 
 • Cost total : 985 lei

La costul total trebuie să precizez că trei încărcări nu au fost plătite, două la Supercharger, care nu au fost înregistrate de mașină și cea din Polonia, fiindcă s-a blocat aplicația când am conectat mașina, dar încărcarea a funcționat normal.

LA MULȚI ANI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.