Un nou coleg în echipa Tesla – Model 3 SR 2023

Salut, mă numesc Alex G, am 32 ani și locuiesc în București.
Dețin o Tesla Model 3 SR 2023, 60 kWh, culoare Midnight Silver, cu interior alb, ridicată pe data de 1 Martie 2023, după o perioadă lungă de așteptare. Comanda pentru mașină a fost dată cu un an înainte, mai exact pe data de 15 Martie 2022.


Povestea mea cu Tesla începe în primăvara lui 2021. Înainte de a lua decizia să lansez comanda pentru o Tesla, am urmărit tot ce se putea urmări despre mașină și eram convins că Model 3 va fi alegerea perfectă pentru mine. Însă ce m-a ținut pe loc în tot acest timp din a transforma dorința în comandă, a fost lipsa încărcătoarelor de mare viteză. Eu venind de la o mașină diesel cu rezervor de 80 litri cu care puteam parcurge lejer 800 km, fără sa fiu nevoit să alimentez.
În decizia finală de a cumpara o mașină electrică a contat foarte mult faptul că stau la curte și asta îmi oferă posibilitatea să încarc mașina acasă. După aproximativ 10 ani de condus mașini cu motor termic care necesită o vizită la benzinărie pentru alimentare, satisfacția de a avea mașina gata de drum în momentul în care ieși pe usă, este uriașă!


Scriu aceste rânduri după 4 luni de utilizare și peste 11.000 km, care m-au convins că a conduce o mașină electrică a fost cea mai buna decizie pe care o puteam lua. Vreau să menționez ca în afara de lichid de parbriz și odorizante, nu am cumpărat nimic altceva.
Am revenit recent dintr-o vacanță în afara țării, de peste 4300 km, în care nu am întâmpinat probleme legate de încărcare sau de rulare.


Datele călătoriei în Italia:

  • 4357 km parcurși
  • 615 kWh consumați
  • 14,1 kWh/100 km consum mediu
  • 1105 lei costuri încărcări
  • 25.36 lei cost mediu/100 km

Costul total ar fi fost puțin mai mare, dar am avut 500 km (100 kWh) gratuitate la SuperCharger, primiți ca bonificație de la Tesla pentru o recomandare.


În decizia de a cumpăra o mașină electrică m-au ajutat inclusiv articolele scrise aici, pe site-ul electromobilitate.com, iar asta m-a făcut să mă gândesc să particip și eu la proiectul de informare a publicului interesat despre conviețuirea cu un automobil electric.

În final vreau să-i mulțumesc lui Marius (Model 3, Câmpina), pentru că mi-a oferit argumentele necesare și m-a convins să fiu parte din proiect și sper să ofer pe viitor cât mai multe informații utile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.