Telegrame de vară de la echipa ID.3

Dacă mai devreme povesteam despre cum a ajuns Zoe în Grecia, echipa ID.3 ne trimite câteva telegrame de vacanță și despre activitățile cotidiene în arșița verii.

Nu este întâmplător că ID.3 și Zoe sunt pomenite de multe ori în aceeași suflare, fiind simboluri ale electrificării europene. Privind înmatriculările din prima jumătate a anului, cele două vârfuri de lance ale marilor industrii auto din Germania și Franța sunt despărțite de doar 278 exemplare, sau mai puțin de 1%.

Consumul mediu săptămânal

Chiar dacă este un model mai mare și spațios, arhitectura de bază pentru ID.4 este identică cu cea utilizată de fratele mai mic (platforma dedicată MEB) și consumul realizat de Laurențiu se încadrează în același domeniu de valori, obișnuite pentru perioada de vară, comunicate de proprietarii de ID.3.

Vom reveni la ID.4 într-un articol dedicat celor mai mari modele participante la proiectul Electromobilitate, denumite generic Grupa Mare.

În direct cu proprietarii de ID.3

La începutul săptămânii ați făcut cunoștință cu Dan Goina, un nou proprietar de ID.3 din Timișoara, care ni s-a alăturat de curând și de la care așteptăm primele informații. Până atunci, câteva telegrame de vară de la colegii de echipă:

Alexandru – București

Eu sunt încă în vacanță, în perioada 19-25 am parcurs 1171 km cu un consum de 15.7 kWh/100 km.

Voi reveni cu un articol la întoarcere și va voi spune pas cu pas cum a fost călătoria cu o electrică în țară, inclusiv în zone fără stații de încărcare.

Călin – Cluj

Săptămâna aceasta am parcurs 332 km , 220 au fost făcuți extraurban pe un traseu dus întors de 110 km, AC pe 21 °C  pe modul confort și sport, iar restul de 132 km în oraș în aceleași condiții . Rezultatul: 16,6 kWh/100 km. În rest nicio problemă.

Cosmin – București

Săptămâna trecută am parcurs 307 km cu un consum mediu de 19.6 kWh/100 km. Aerul condiționat din belșug a ținut consumul sus.

In poză eram cu ventilația la maxim, 22 grade la interior, 31.5 la exterior iar puterea necesară pe loc pentru climatizare era de 2.8 kW. Era încinsă mașina de la stat în soare toată ziua, pentru că altfel 31.5 grade nu reprezintă o temperatură de caniculă.

Am facut diverse drumuri scurte de 5-10-15km pe la grădiniță, serviciu și diverse magazine pentru lucrări pe acasă. Am încărcat cam 10 kWh de acasă, în rest doar la Ikea, Dedeman și Kaufland, numai cât am stat la cumpărături.

Ikea nu are competiție, dar în loc de Dedeman și Kaufland aveam alternativa să cumpar de la alte magazine, aflate la distanțe asemănătoare; însă am ales să merg la magazinele acestea pentru că au stații de încărcat

La Kaufland am încărcat pe type 2 și când era liber CCS iar eu stăteam puțin. Am stat mereu cu bateria între minim 45% și maxim 75% ceea ce îi prelungește vârsta de pensionare.

Pe de altă parte, am prins și trei mașini la coadă la Kauflandul la care merg eu (pentru că este gratuit). Cu acea ocazie am făcut cumpărături fără să încarc.

Range anxiety was never an option! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.