Tesla în pragul unor livrări masive la finalul trimestrului II

Analizând știrile internaționale despre Tesla ai impresia că firma operează pe altă planetă, cu alți furnizori și contracte de livrare a pieselor cheie.

Cu toate acestea, lockdown-ul de la Shanghai a avut un impact major asupra vânzărilor din China și a livrărilor spre Europa. În SUA, Tesla continuă să controleze peste 70% din piața de automobile electrice, așa mică cum este ea în prezent, comparativ cu cea tradițională.

Rețeaua Super Charger

Titluri cum sunt cele despre instalarea stației de încărcare Super Charger cu numărul 35.000, subliniază diferența majoră între Tesla și competiția directă, rețeaua SuperCharger fiind la ora actuală cea mai mare pe plan global. Cu toate acestea, extinderea rețelei a fost mai lentă decât explozia vânzărilor, proporționale doar cu capacitatea de livrare din cele patru fabrici unde se asamblează în prezent gama de modele S3XY (Fremont, Shanghai, Grünheide și Austin).

Pentru comparație, în planul publicat săptămâna trecută de autoritățile americane se vorbește de 500.000 puncte de încărcare, e drept de „doar” 150 kW, în timp ce SC V3 asigură o putere maximă de 250 kW, iar în rețeaua Electrify America puterea de încărcare urcă la 300 kW.

Fabrica din Fremont

Poate vă amintiți de înțepătura trimisă anul trecut de Akio Toyoda, CEO Toyota, cu afirmația că Tesla are rețeta, dar Toyota are bucătăria și bucătarii?

Ei bine, producția la fabrica Tesla din Fremont a crescut progresiv, devenind cea mai mare din SUA cu 8550 automobile/săptămână. Ironia este că fabrica din Fremont a fost administrată în comun de JV-ul NUMMI (Toyota și GM), și producția maximă a atins aproape 429.000 unități în 2006.

Capitalizare

Deși Toyota și grupul VW continuă să conducă clasamentul global alcătuit pe baza veniturilor actuale, privind în viitor, investitorii preferă să parieze pe Tesla, care rămâne în continuare cea mai valoroasă firmă auto. Probabil surprinzător, pentru cei ce nu sunt familiarizați cu gama de modele electrice și electrificate livrate în prezent de BYD (Build Your Dreams), firma din Shenzhen a depășit recent valoarea pe bursă a grupului VW, devenind numărul trei global.

Echipa Tesla din cadrul proiectului Electromobilitate

După această introducere (prea lungă?), revenim mai aproape de utilizatorii de Tesla din țară și de cei ce doresc să învețe din relatările lor, înainte de a decide care este modelul cel mai potrivit pentru nevoile proprii.

Începând de săptămâna viitoare cronicarul echipei va fi Marius, care după 9 luni și peste 26.000 km parcurși cu Model 3, are o foarte bună privire de ansamblu asupra experiențelor proprietarilor de Tesla în România.

Marius – Câmpina

SĂPTĂMÂNA  01-05 IUNIE 2022

  • km parcurși – 817
  • kWh consumați – 105
  • consum mediu – 12,9 kWh/100km
  • viteza medie – 66,6 km/h
  • temperatura medie a aerului – 22,6 grade Celsius
  • durată deplasare – 736 minute
  • cost încărcări – 0

Săptămână scurtă, în care statistica este dominată în proporție de 75% de un trip pe care l-am făcut duminică, ocazie cu care am testat anduranța soției la drum lung! Rezultatul nu este unul prea optimist, având în vedere că luna viitoare vom avea de parcurs aproximativ 5000 km în 12 zile! Sunt absolut sigur că nu EVA va fi cea care va avea nevoie de pauze multe, ci Elena!

Ovidiu – București

Săptămâna trecută am parcurs cu M3 DM 368 km, cu un consum de 17,1 kWh/100km și total energie 63 kWh.

Drumuri doar prin oraș, via centru și multe ore de stat în mașină cu aer condiționat pornit.

Costuri 0.

Andrei (imaginea din stânga) și Darius – Timișoara

Silviu – București

Date săptămâna trecută: 218 km cu 21 kWh/100 km.

Consumul mai mare este dat de precondiționările frecvente și de drumurile scurte în oraș cu A/C pornit spre maxim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.