Tesla Model 3 – imagini și impresii despre o călătorie memorabilă!

La sfârșitul lunii august, profitând de o săptămână liberă, am plecat într-o călătorie cu ținte principale Delta Dunării și Bucovina. De data aceasta, n-am să mai insist asupra cifrelor și statisticilor, lăsând imaginile să vorbească de la sine! Am văzut locuri fantastice, am întâlnit oameni minunați și am savurat preparate delicioase, specifice locurilor pe care le-am vizitat! A fost o experiență minunată, pe care o recomand tuturor!

Delta Dunării

Prima parte a călătoriei s-a desfășurat în Delta Dunării. Despre drumul până acolo, v-am povestit în articolul:

În cele două zile cât am stat în Deltă, am fost cazați la Casa Octav & Geta, în Dunavățu de Jos. Este o locație relativ nouă, situată la câțiva metri de Dunăre! Proprietarii, Octav și Geta, sunt niște oameni deosebiți! Ne-au gătit cele mai delicioase preparate din pește, ne-au plimbat cu barca și au făcut tot ce le-a stat în putință să ne ofere cele mai bune condiții! Bineînțeles că și mașina a primit o porție sănătoasă de electroni, de la o priză normală, astfel că la plecare am pornit cu bateria încărcată.

Le mulțumim lui Octav și Geta pentru tot ceea ce au făcut pentru noi și promitem să revenim!

Delta Dunării

Bucovina

A doua parte a călătoriei avea să se desfășoare în Bucovina. Am plecat din Dunavățu de Jos, cu destinația Moinești, unde aveam rezervată următoarea noapte de cazare. Pe traseu am traversat pentru prima oară Dunărea pe noul pod de la Brăila!

După câteva ore bune de mers, am simțit nevoia să ne dezmorțim puțin oasele. Am oprit câteva minute în Focșani, timp în care noi am băut o cafea, iar mașina a stat la încărcat.

Cazarea de la Moinești a fost la Pensiunea Davis. Am ales această locație pentru faptul că au o stație de încărcare pentru mașini electrice, disponibilă și pentru clienți, în urma unei solicitări în prealabil. Deși nu aveam nevoie de încărcare, a doua zi de dimineață, cât timp noi am servit micul-dejun, am „profitat” puțin de amabilitatea gazdelor!

Parcursul zilei a inclus lacul Bicaz, Barajul Izvoru Muntelui și viaductul de la Poiana Teiului. Locuri fantastice cu priveliști care te lasă fără cuvinte!

Viaductul Poiana Teiului

Pentru masa de prânz, am oprit la Casa Afetelor, în Pipirig. În timpul în care noi am servit masa, mașina a stat la încărcat!

Pe seară, am ajuns la destinația finală a zilei, Gura Humorului, unde am fost cazați pentru următoarele două nopți. Și pentru că am mai avut ceva timp la dispoziție până la lăsarea întunericului, am dat o fugă până la Mânăstirea Humorului.

Am fost cazați la Hanul Vânătorului, în Gura Humorului, o locație superbă, foarte aproape pe apa cea limpede a Moldovei! Preparatele cu specific vânătoresc servite aici sunt senzaționale! Restaurantul a fost plin aici în fiecare seară!

Ziua următoare a debutat cu o plimbare în Suceava, unde am vizitat Cetatea de Scaun a Sucevei și Muzeul Satului Bucovinean. În tot acest timp (aproximativ 3 ore jumătate), mașina a stat la încărcat la o stație a Primăriei din apropiere.

Muzeul Satului Bucovinean

De la Suceava, ne-am îndreptat spre nordul Bucovinei. Prima oprire a fost la Mânăstirea Putna. În apropiere, Chilia lui Daniil Sihastrul.

Au urmat Ceramica Neagră de la Marginea, Mânăstirea Suceviţa, trecere prin Pasul Ciumârna (Palma) și Mănăstirea Moldovița. Din păcate, am ratat programarea de la Mocănița Huțulca și nici nu am găsit disponibilitate pentru ziua următoare.

Pasul Ciumârna

Ziua următoare am părăsit Gura Humorului, cu destinația Colibița. Am vizitat Mânăstirea Voroneț, Muzeul Oului din Vama, Muzeul Lingurilor de Lemn din Câmpulung Moldovenesc, localitatea Pojorâta, Rezervația Naturală Tinovul Mare, Poiana Stampei.

Muzeul Oului, Vama

Vreau să fac o mențiune specială a unei locații superbe, pe care o veți găsi doar pe PlugShare, numită Între Bălți, în localitatea Bucșoaia. Pensiunea este un mic colț de Rai, unde aveți posibilitatea de încărcare a mașinii, locația dispunând de 120 kW panouri fotovoltaice. Încărcarea este gratuită pentru cei cazați. Îmi pare tare rău că nu am avut inspirația să aleg această locație pentru vizita în Bucovina, însă cu siguranță o voi alege data viitoare, fiind perfect poziționată pentru o vacanță în nordul Moldovei!

Masa de prânz am servit-o La Pentelescu, în Poiana Stampei, un restaurant cu stație de încărcare disponibilă gratuit clienților. Bineînțeles că mașina a stat la încărcat cât timp noi am servit masa. Recomand!

Tinovul Mare, Poiana Stampei

Pe seară, târziu, după lăsarea întunericului am ajuns la Colibița, unde am fost cazați la Vila Golful Verde. Deși nu am avut nevoie de încărcare, administratorul ne comunicase că putem face asta, dacă dorim. A doua zi de dimineață am servit micul dejun la Restaurantul Ariniș, după care am vizitat puțin zona lacului Colibița.

Următoarea destinație avea să fie Ibănești, pe valea Gurghiului, unde am vizitat niște foarte buni prieteni și am petrecut un weekend minunat.

Foarte pe scurt, datele acestei călătorii memorabile.

  • km parcurși – 1822
  • energie consumată – 221 kWh
  • consum mediu – 12,1 kWh/100 km
  • costuri încărcări – 205 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.