#konașii: lunile iulie și august în retrovizoare

Iulie și august au fost două luni cu parcursuri record pentru toate echipele din garajul nostru virtual. Nu fac excepție nici #konașii și vă invit să aruncăm împreună o privire în oglinda retrovizoare.

Articolul Bilanț record – peste 115.000 km în luna august! ne prezintă o sinteză a întregii echipe. Au fost două luni, iulie și august, care ne-au adus cea mai fierbinte vară din toate timpurile, chiar și dincolo de cercul polar. Vă recomand acest interviu realizat în cel mai nordic oraș din lume. Se știe că e mult zgomot de fond în jurul nostru, motiv din care aduc în atenția tuturor informații precum cele din ultimele articole legate de mediu.

Iulie și august

Reamintim că echipa noastră a parcurs cei peste 115.000 km raportați în august fără noxe emise la țeava de eșapament și cât se poate de silențios. Bașca, nici nu avem țeava de eșapament în dotare! 🙃

Nici #konașii nu s-au lăsat mai prejos. Peste 50.000 km raportați de colegi în ultimele 9 săptămâni. Cine mai susține că electrica e doar pentru oraș, e posibil că nu a ajuns până acum pe blog-ul nostru. Dar nu e vremea trecută!

Vă așteptăm pe blog pentru a vă informa direct de la proprietarii de vehicule electrice.

Reamintesc echipa noastră de 8 pentru lunile iulie și august:

  • Dan (B) raportează parcurs și consumuri din Elveția momentan, dar iulie și august au fost și drumuri prin România. Este singura mașină achiziționată SH și singura din echipă care a primit o baterie nouă pe o rechemare cunoscută;
  • Titus (SB) dorește să continue cu raportări săptămânale după cei 3 ani în care a transmis informații prețioase;
  • Adrian (PH) ne raportează din iunie la finele lunii după încheierea ciclului de un an de raportări săptămânale;
  • Daniel (CJ), Codruț (MM), Florinel (TM), Gabriel (MS) și subsemnatul raportăm săptămânal parcursul și consumul.

Am amintit luna iulie pentru că per total a fost scânteia pentru luna august.

Bilanțul echipei Kona pentru luna august

Distanțele parcurse de #konași, evidențiate mai jos, au câteva steluțe. Tabelul agregator prezentat mai sus conține sumele raportărilor săptămânilor #31 – #35 în cazul lui Titus, Daniel, Codruț, Florinel și Gabriel.

Consumul realizat de colegii noștri se situează în zona inferioară a mediei realizate de toți participanții la proiect. O singură excepție, konița mea, care se situează în partea superioară de consum. Aici reamintesc parcursul meu din august pe meleaguri internaționale, echipat cu greutate suplimentară în cutia de pe plafon.

Modificarea aerodinamicii are impact asupra consumului. Ca de altfel și viteza de rulare sau condițiile meteo. Pentru drumul parcurs de noi amintesc vântul care ne-a opus rezistență.

Impactul acestui consum, prețul mai mare de încărcare în tranzit se observă și în costurile lunii august.

Cu Dan (CH) ne-am obișnuit sa-l vedem în poziții de frunte când vorbim de cheltuieli cu încărcarea în Elveția și țările vecine. Ne-a transmis de multe ori informații despre costurile energiei în drumurile lui, lucru confirmat încă o dată de colegii care au parcurs distanțe considerabile în afara granițelor țării.

Pe parcursul lunii am strâns o serie de imagini din drumurile noastre pe care le lăsăm în fotogaleria de mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.