Tesla Model Y pe primul loc al înmatriculărilor globale din noiembrie

Chiar și fără contribuția noilor fabrici din Grünheide, Germania și Austin, Texas, Model Y s-a ridicat pe primul loc al înmatriculărilor globale din luna noiembrie și reprezintă 8.6% din totalul automobilelor 100% electrice livrate pe plan mondial.

Conform informaților compilate de Jose Pontes în articolul din Clean Technica, cele 518.000 exemplare 100% electrice (BEV) reprezintă 8.3% din totalul înmatriculărilor de automobile noi, iar luna noiembrie reprezintă un record, care a depășit cu 72% înmatriculările din aceeași lună din 2020 (considerând BEV+PHEV).

După publicarea livrărilor pentru trimestrul IV și întregul an 2021, știm că Tesla și-a doborât propriul record de livrări, care va rezista însă mai puțin de o jumătate de an, până când ritmul producției din noile fabrici va scurta perioada de așteptare pentru viitorii clienți ai unui Model Y.

Sursa: Tesla

Înmatriculări globale ianuarie-noiembrie 2021

În total, după primele 11 luni din 2021 au fost înmatriculate 5.5 milioane BEV+PHEV, un rezultat foarte promițător, considerând că totalul din 2020 a fost 3.1 milioane de exemplare.

Pentru primele 11 luni din 2021, pe plan global conduce Model 3, urmat de Model Y pe poziția a III-a, cu microautomobilul de oraș Wuling Honguang intercalat între cele două modele Tesla.

Cu excepția unor test drive-uri, Model Y este singurul model destinat piețelor internaționale, care lipsește în prezent din garajul virtual al proiectului Electromobilitate. Invitația de participare a noilor proprietari de Model Y, interesați să-și împărtășească experiența zilnică, rămâne deschisă.

Fiindcă nu prevedem modificări semnificative în acest clasament, este momentul să subliniem că o jumătate din cele 16 modele aflate pe primele locuri în clasamentul global, se vând deocamdată doar în China, dar odată cu reducerea subvențiilor pe cea mai mare piață auto din lume este previzibil că producătorii locali vor caută noi piețe de desfacere prin exporturi masive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.