Tesla Model Y – săptămâna #27

Luna iulie, pe langa vacanțe frumoase și călătorii în străinătate, a demarat cu necazuri cauzate de gropile din șosele, care distrug în număr mare anvelope și roți, indiferent de model sau motorizare a mașinilor noastre.

Ovidiu și Model Y Performance (București) continuă seria concediilor electrice cu Tesla în Grecia, începută în iunie de Marius (Câmpina) și Cristian (Brașov), de data aceasta în Thasos. Veți găsi în curând două episoade cu toate detaliile despre această călătorie cu familia – consum, încărcări, costuri, etc.

Al doilea Model Y Performance al echipei (Cristian, BV) continuă seria ghinioanelor și va lua o pauză până când o nouă jantă va fi livrată, sper cât de curând.

STATISTICILE ECHIPEI TESLA MODEL Y

După o săptămână în care Ovidiu cu varianta Performance și Octavian, cu Long Range, au comunicat același consum (20 kWh/100km), săptămâna trecută valorile au scăzut semnificativ și sunt din nou extrem de apropiate, la doar 0.1 kWh/100km .

După șapte săptămâni de participare la proiect, Adrian (LR, Ploiesti) a acumulat 3035 km cu un consum mediu remarcabil de scăzut 14.4 kWh/100km. Considerând că și Marius (Model 3, Câmpina) raportează unele din cele mai scăzute valori din echipa Model 3, și știind că amândoi încarcă la aceeași stație de la locul de muncă, au început să circule zvonuri că electronii de la Michelin ar fi mai… altfel :-).

Lăsând gluma la o parte, vom monitoriza cu atenție valorile foarte bune comunicate de colegii noștri, a căror confirmare a început să vină și de la Ineu, de când George s-a despărțit de Megane și a trecut la Model 3 LR.

Adrian – Model Y Long Range, Ploiești

În săptămâna 3-9 iulie am parcurs 542 km cu un consum mediu de 14,6 kWh/100 km. Naveta tipică la serviciu (Ploiești – Florești), plimbări prin oraș și două drumuri Ploiești – Bucuresti cu trafic nasol. AC-ul a lucrat din plin pe căldurile astea.

Încărcările au fost exclusiv la job, gratuite și au totalizat 73 kWh.

Octavian – Model Y Long Range, Sibiu

Săptămână trecută am următoarele date de raportat:

  • Kilometrii: 167
  • Consum: 16,8 kWh/100 km
  • Cost: 20 Ron

Luna aceasta o să fie una cu puțini kilometri conduși. 

Ovidiu – Model Y Performance, București

Săptămâna #27 MYP a parcurs 1.321 km – din care 1.298 km au fost făcuți în vacanța din Thasos, de luni până sâmbătă. 223 kWh consumați în total și o medie de 16,9 kWh/100 km pe ruta București – Ruse – Veliko Târnovo – Stara Zagora – Haskovo – Komotini – Keramoti – Thasos și retur.

Încărcările în Bulgaria au fost excelente, am ales stații cu câte două porturi CCS de minim 150 kW în rețeaua Fines. Am fost plăcut surprins de funcția „Autocharge” oferită de Fines, prin care mașina este recunoscută și pornește încărcarea automat pe contul tău, exact în stilul Tesla Supercharger.

Costurile totale pentru săptămâna trecută sunt de 385 RON.

Pentru cei interesați de costul încărcărilor în diferite locații și ritmul unei călătorii curate, tăcute și liniștite în Grecia, am compilat datele de la bord și din aplicațiile utilizate în două episoade pe care la voi publica marți și miercuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.