#Teslatrip 1 și 2 – cu Marius și Elena prin țară

Odată cu venirea primăverii, cu creșterea temperaturilor și a zilelor din ce în ce mai lungi, am încercat să profităm la maxim de fiecare zi liberă pe care am avut-o în ultima lună. Astfel, am avut ocazia să fac câteva călătorii foarte frumoase în ultima perioadă, despre 4 dintre ele vreau să vă spun câteva impresii și bineînțeles, câteva cifre! Le voi prezenta așa cum au fost ele, în ordine cronologică.

#Teslatrip 1: 25-26.03.2022 Câmpina – Pitești – Râmnicu-Vâlcea – Valea Oltului – A1 – Sebeș – Ciugud – Hăpria – Păuca – Sibiu – Brașov – Câmpina. 

Am plecat de acasă în jurul orei 16.00 cu 48% SoC. Pentru ruta spre Pitești am decis să schimb puțin traseul, deoarece știam de ambuteiajul care se creează mereu la ocolirea podului peste calea ferată de la Găești. Astfel că de la Târgoviște am schimbat traseul, însă s-a dovedit a fi o alegere neinspirată. Ultimii km până în ieșirea în autostradă la Căteasca sunt groaznici! Nu am mai văzut un drum atât de rău de foarte mult timp! 

Am oprit pentru încărcare la SuperCharger Pitești, unde am pus 43 kWh în 28 minute (16%-96%). 

EVA la hotel Panoramic Rm. Vâlcea

Pentru că am plecat după-amiaza, am decis să ne cazăm peste noapte în Râmnicu-Vâlcea. A doua zi urma să parcurgem Valea Oltului și să ne întoarcem acasă. Însă, în urma unei discuții purtate pe grupul comunității noastre, am decis să facem un mic ocol prin inima Transilvaniei pentru a vizita 3 localități (Ciugud, Hăpria și Păuca) care au ajuns pe harta electromobilității, în urma instalării unor stații de încărcare alimentate cu curent produs de panouri fotovoltaice (FOTOREPORTAJ: Ciugud, Hăpria și Păuca cu Tesla Model 3 #to_good_to_be_true?).

Câmpina – Râmnicu-Vâlcea 25.03.2022 – 194 km
Sectorul de drum de la Pitești, apoi Râmnicu-Vâlcea și până la ieșirea din Valea Oltului este nerecomandabil în weekend din cauza aglomerației excesive! Practic, am mers în coloană aproximativ 150 km, cel mai grav ambuteiaj fiind în dreptul barajului Turnu, unde am stat neclintiți timp de 11 minute! Valea Oltului este minunată, insă nu o recomand nimănui în weekend!

În ciuda traficului foarte aglomerat, am ajuns în Ciugud în jurul orei 12.30. Destul de rapid am găsit punctul de încărcare instalat de primăria comunei. Pentru că ne propusesem să vizităm puțin Ciugudul, am lăsat mașina la încărcat și am luat-o la pas de o parte și de alta a centrului comunei. Am poposit acolo aproximativ o oră, după care am trecut și prin Hăpria și Păuca.

Super Charger Sibiu

Am ajuns la SuperCharger Sibiu în jurul orei 16.30, unde am încărcat până la 100%, timp în care am servit masa. De acolo ne-am îndreptat spre casă, trecând în fugă și pe la copii în Brașov. Aproape 500 km parcurși în cea de-a doua zi, cu un consum mediu de 12,2 kWh/100 km și o viteză medie de 67,4 km/h, aici incluzând traficul infernal de pe Valea Oltului!
Râmnicu-Vâlcea – Ciugud – Păuca – Sibiu – Câmpina 26.03 2022 – 490 km


Date despre întreaga călătorie(Conform Google Maps, parcurgerea acestui traseu necesită 11 ore 25 minute):

 • km parcurși – 684
 • kWh consumați – 86
 • consum mediu – 12,6 kWh/100 km
 • durată deplasare – 11 ore și 6 minute
 • viteză medie – 61,6 km/h
 • temperatură medie – 11,3 grade Celsius
 • cost încărcări – 0

#Teslatrip 2: 09.04.2022 – Câmpina – Ploiești – Buzău – Focșani – Onești – Sf. Gheorghe – Brașov – Câmpina


Am plecat de acasă la 10.45 cu 16% SoC. Am oprit la Kaufland Ploiești pentru încărcare și câteva cumpărături. Am pus 43 kWh în baterii în 58 minute (11%-92%).

Lidl Focșani

Planul era să oprim în Onești pentru masă, însă am făcut o oprire intermediară la Lidl Focșani. Și dacă tot am oprit, am zis să bem și o cafea, timp în care mașina a servit și ea câțiva kWh gratuiți, mai precis 15 kWh în cele 20 minute cât am stat acolo.

Kaufland Onești

În Onești am făcut un popas mai lung, de aproximativ o oră, timp în care am servit masa. EVA a rămas în parcarea Kaufland-ului din Onești, unde a mai primit o porție sățioasă de electroni!

Începând de la Onești a început partea cea mai frumoasă a acestei călătorii! Am trecut din Moldova în Transilvania, prin Carpații Orientali, mai întâi pe Valea Oituzului până în Pasul Oituz (866m alt.), apoi am coborât în Depresiunea Brașovului, admirând de o parte și de alta crestele Munților Brețcu, Nemira, Bodoc și Întorsurii.

Am mai făcut un scurt popas în Sf. Gheorghe, după care am trecut prin Brașov pe la copii și apoi spre casă. O zi cu o vreme superbă și temperaturi foarte mari pentru această perioadă. Am avut chiar 26 grade la Focșani!

Câmpina – Ploiești – Buzău – Focșani – Onești – Sf. Gheroghe – Brașov – Câmpina 09.04.2022
Date despre întreaga călătorie
(Conform Google Maps, parcurgerea acestui traseu necesită 8 ore)

 • distanță parcursă – 495 km
 • consum energie pentru deplasare – 58 kWh
 • durată deplasare – 7 ore și 11 minute
 • consum mediu – 11.7 kWh/100 km
 • viteză medie de deplasare – 68.9 km/h
 • temperatură medie – 18.5 grade Celsius
 • cost încărcări – 0

(va urma)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.