Valori record la înmatriculări în Europa de Vest

Raportul pentru luna iulie a analistului german Matthias Schimdt confirmă un nou record de înmatriculări, ceea ce era de bănuit după publicarea informațiilor de pe principalele piețe vest europene, despre care am relatat la începutul lunii august.

Sursa Matthias Schmidt EECR – European Electric Car Report

Peste 53.000 de înmatriculări pentru modele 100% electrice, au fost realizate fără ajutorul Tesla, cum s-a petrecut în cele două ocazii anterioare, când înmatriculările au depășit 50.000, fiind luni de sfârșit de trimestru, cunoscute deja pentru hei-rup-ul Tesla înainte de rapoartele trimestriale pentru investitori.

Așa cum am mai relatat creșterile din Franța, Germania, Austria și Spania s-au datorat unor subvenții suplimentare introduse recent. Alte piețe au realizat volum ridicat în iulie, după căderea din lunile cu restricții datorită pandemiei.

Analistul german estimează că în septembrie am putea vedea pentru prima oara înmatriculările europene depășind 100.000 de unități într-o singura luna, datorită unui complex de trei împrejurări

  1. Încep livrările ID 3 First Edition
  2. Final de trimestru, cu obișnuitul efort Tesla
  3. Capacitate mai mare de livrare Tesla pentru piața europeană, datorită preluării integrale a livrărilor în China de fabrica din Shanghai

În cea de a doua parte a anului, volumul de producție pentru vehicule electrice este în creștere – ÎN LIMITA DISPONIBILITĂȚII ACUMULATORILOR – la toți producătorii europeni, cu scopul limitării amenzilor pentru depășirea limitelor de CO2.

Raportul detaliat este disponibil, contra cost, pe pagina analistului german.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.