VW ID.3 – cine se aseamănă se adună!

După ce în luna martie, la Reșița, ID.3 a fost modelul cu cea mai mare prezență, întâmplarea a făcut ca la electro-șezătoarea de la Ciugud, Păuca și Alba Iulia, din echipa proiectului Electromobilitate doar Dan să fie disponibil pentru participare.

Cu atât mai mult ne-am bucurat să întâmpinăm doi oaspeți veniți cu ID.3 la eveniment și să învățăm împreună din vizita instructivă oferită de gazdele noastre. Chiar dacă proprietarii unor modele foarte îndrăgite organizează întâlniri de socializare și schimb de experiență, evenimentele promovate de AERO, competițiile electrice inițiate de FRAS sau de asociații specializate, au un loc foarte important în promovarea mobilității electrice.

Așa cum a fost evident seara la Alba Iulia, publicul este extrem de interesat să afle informații direct de la proprietari, care împărtășesc cu generozitate experiențele trăite alături de modelul ales. Greu de spus dacă atracția trecătorilor, veniți în principal pentru Noaptea Muzeelor, a fost generată de realitatea că proprietarul nu dorește să-ți vândă ceva și nici nu este plătit să povestească de bine sau de rău despre un anumit model.

Dimpotrivă, majoritatea și-au investit economiile pentru achiziția celui mai potrivit model pentru nevoile proprii și relatează pe larg experiențele, în general pozitive, care încurajează pe cei interesați să facă pasul în universul complex al mobilității electrice. În acest context, și având numeroase modele expuse în același spațiu, curiozitatea vizitatorilor crește exponențial și dialogul se leagă foarte ușor, chiar dacă de multe ori pornește de la cunoscutele fake news promovate cu înverșunare de adversarii electrificării.

In concluzie, bine ați venit la eveniment dragi proprietari de ID.3, Marcel (Cluj) și ? (B 727 ATS). Vă așteptăm în continuare, fiindcă cine se aseamănă se adună!

Ne-am bucura mult să vă ascultăm experiența la prima participare la un eveniment organizat de echipa proiectului Electromobilitate, de data aceasta împreună cu minunatele gazde de la Ciugud, Păuca și Alba Iulia.

Același îndemn și pentru cei veniți cu Hyundai Ioniq din Salonta, Toyota din Alba, Tesla Model 3 și Kona din București și bineînțeles Spring-urile, mai numeroase decât ne-am așteptat.

Vești bune de primăvară despre consum și autonomie

După vârfurile valorilor de consum din iarnă, ca niște țurțuri zgribuliți înfipți în bugetul proprietarilor, determinați de softul utilizat pentru platforma MEB, primăvara vine cu vești bune pentru echipa VW în general, nu doar pentru ID.3.

Domeniul consumului, comunicat de cei patru participanți actuali, a revenit la valorile cunoscute de anul trecut și autonomia actuală îmbie la călătorii tot mai lungi. Despre condițiile în care au fost realizate valorile de săptămâna trecută aflați mai jos direct de la proprietari.

În direct cu proprietarii

Alexandru – București

M-am bucurat tare mult să văd ce eveniment frumos ați avut și ați făcut sâmbătă (14 mai 2022)! Sper ca astfel de evenimente să fie din ce în ce mai dese!

Pornind de la scumpirea carburantului și mergând până la echilibrarea prețurilor mașinilor electrice cu cele termice, cred că acum este momentul să fim din ce în ce mai activi în promovarea mașinilor electrice. Spun asta pentru că nu mai sunt doar pasionații (early adopters) utilizatori de electrice, ci încep să le folosească și cei care nu au crezut din prima în ele, iar cei din urmă au nevoie de îndrumări și de sfaturi pertinente. 

În săptămâna 9-15 mai am făcut 197 km cu un consum de 14.0 kWh/100km, full oraș cu 50% din timp AC pornit.

Costuri 0 pentru această săptămână.

Călin – Cluj

În primul rând felicitări tuturor pentru eveniment!

Săptămâna 9-15 mai pentru mine s-a încheiat cu 70 km, parcurși toți urban. Consum de 17,1 kWh/100 km. Altfel nimic de raportat.

Cosmin – București

Din imaginile postate și din reportajele din media evenimentul pare că a fost extraordinar. Felicitări organizatorilor, participanților și mai ales comunităților din Ciugud și Păuca!

Îmi pare rău că nu am putut ajunge, dar sigur îmi voi face drum în zonă cu alte ocazii, nu atât de mult pentru stațiile de încărcare, cât pentru lecția de administrație publică și pentru viziune.

Statistica mea pe săptămâna trecută arata așa: 276 km, 17.7 kWh/100km, viteza medie de 20 km/h.

Jumătate din distanță a fost parcursă la ore de vârf, dimineața și seara, cu viteza medie de 12-15 km/h unde sar lejer de 20 kWh/100km din cauza sprinturilor.

Dan – Timișoara

Datele de consum pentru săptămâna 9-15 Mai 2022 sunt următoarele:
Distanța: 694 km, Consum mediu: 14.6 kWh/100 km.

Despre eveniment:
Experiența de sâmbătă la Ciugud-Păuca a fost una foarte bună la care mă bucur că am participat, având ocazia să mai cunosc sau revăd colegii electromobiliști.

De asemenea, am fost plăcut surprins să descopăr o comunitate foarte faină, care are o viziune și mai mult de atât, a început să pună în practică acea viziune, pașii făcuți în direcția aceasta fiind deja cu un puternic impact pozitiv în viața de zi cu zi a locuitorilor.

Entuziasmul cu care acești oameni frumoși visează către un viitor mai bun, dar acționând în prezent cu fapte demne de urmat, este de-a dreptul molipsitor, gândindu-mă ca atunci când vom întâmpina dificultăți în acțiunile noastre, un weekend în zona respectivă, posibil să ne încarce cu optimism și energie să mișcam lucrurile.

Despre organizare:
Din punct de vedere al organizării noastre în cadrul evenimentului, doresc să menționez că sunt super mulțumit și m-am simțit foarte bine. Felicitări tuturor celor care au contribuit la aceasta reușită!

Pentru că întotdeauna există loc de mai bine, doresc să menționez câteva aspecte, care se pot concretiza într-o experiență și mai bună, în măsura în care le considerați oportune:

1. O modalitate de a comunica între noi, în special în timpul deplasărilor;

2. Pentru deplasări, să ne hotăram de la început dacă le facem grupat sau la liber, iar daca mergem grupat, să folosim o viteză de deplasare mică pentru a putea să țină ritmul și cei mai începători sau dacă avem între noi invitați să testeze mașinile.

De asemenea, viteza mai mică ar ajuta la deplasare și în privința traficului (semne stop, semafoare, sensuri giratorii, etc). Pentru deplasările la liber, să comunicăm traseul și ne așteptăm în câteva check point-uri de regrupare sau la final, cred că genul asta sunt mai ok pentru deplasările lungi.

3. In gândirea zilei de eveniment, eventual zilelor pentru cei care stau 2 zile, să avem în vedere că obiectivele pe care le vedem și discuțiile din jurul lor, pot dura mai mult, în special când avem participări de peste 30 de persoane, iar o chestie pe care o simt că a lipsit în ambele evenimente unde am participat (Reșița și Ciugud), după ce expunem mașinile și discutăm/sfătuim pe cei curioși, să ne strângem undeva, unde să putem interacționa mai mult între noi, să ne cunoaștem mai bine.

4. Cum vi se pare ideea de a invita uneori pe cineva din afara țării, poate unul dintre vloggerii cu multe teste în zona mobilității electrice și să ne facem prin asta mai vizibili în locurile unde utilizatorii dar și doritorii de mașini electrice își îndreaptă atenția?

5. Aș dori să păstrăm câteva chestiuni foarte importante, dar care tocmai pentru că sunt bune, pot să treacă neobservate:

– alegerea datelor de întâlnire cu cel puțin o lună înainte;

– obiective interesante, care se leagă de modul nostru de gândire și au partea eco inclusă; 

– promovarea în presa locală și națională atât înainte de eveniment cât și după.       

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.