Familia de modele VW, cu mic cu mare în vizită la Reșița

La o zi după lansarea mult așteptatului ID Buzz, pe care sperăm să-l vedem cât mai repede în țară, ne orientăm atenția spre participarea numeroasă a colegilor din echipa VW la evenimentul Mulțumim Reșița.

Pe lângă faptul că cele cinci ID.3-uri au format cel mai numeros grup de modele prezente în 5 martie în fața Primăriei, micuțul Citigo și marele ID.4 au rotunjit participarea la șapte modele din familia VW, din totalul de 24 participanți (BEV) plus un hibrid plug-in.

Un alt aspect remarcabil a fost prezența lui Alexandru și Carmen veniți de la București, cel mai depărtat punct de pornire spre Reșița dintre toți participanții. În plus, faptul că și-a mobilizat un prieten din Craiova și Adrian a parcurs călătoria cu o singură încărcare, face parte din promovarea aspectelor pozitive ale mobilității electrice și în special a unui model atât de controversat, cum a fost imediat după lansare ID.3.

În continuare le dăm cuvântul participanților, să ne împărtășească experiența din prima săptămână a lunii martie, unde mulți au venit împreună cu soțiile, într-un mic preludiu la sărbătoarea de 8 Martie. În cazul lui familiei Hadăr din Sibiu, Andrei a devenit, la nici doi anișori, cel mai tânăr participant la un eveniment organizat în cadrul proiectului Electromobilitate.

Doina și Wiwi – Skoda Citigo, Timișoara

Micuțul Skoda Citigo-e (poreclit cu drag, GOE) și familia Gaube transmite încă un: “Mulțumim Reșița”.

O acțiune a proiectului  Electromobilitate, de educare prin exemplu, în colaborare cu autoritățile minunate din Reșița, conduse de primarul Ioan Popa spre o lume mai verde, ne-a prilejuit o excursie superbă, sâmbătă 5 martie și o întâlnire de suflet cu o parte din marea familie de pasionați de o lume mai liniștită și mult aer curat.

Teoretic puteam să ajungem Timișoara-Reșița și înapoi cu o încărcare 100%, la mare risc, ținând cont de condițiile atmosferice și de trafic. Cu un pic de ajutor de la stațiile de încărcare instalate de Primăria Reșița am ajuns fără stres acasă.

Cele cinci noi stații de încărcare dau un imbold turismului din Banatul Montan. Avem prieteni care au o căsuță de vacanță în Brebu Nou, dar aveau stresul că nu le ajunge o încărcare dus-intors și că instalația electrică a vechii căsuțe nu ar face față încărcării unei mașini electrice.

Acum sunt convins că putem ajunge lejer. Am tot cochetat cu o excursie la morile pe apă de la Rudăria, dar pentru piticul nostru ar fi fost un drum cam lung. Acum nu mai e imposibil, cu sprijinul Primăriei Reșița.

Laurențiu – ID.4, Cluj

O săptămână cu deplasări doar spre sfârșitul ei, Cluj-Hațeg-Reșița (și împrejurimi) Bigăr-Băile Herculane-Cluj.

Deplasarea pe autostradă la viteze în apropiere de 100 km/h, încărcări la Kaufland Sebeș 20 de minute, Hațeg 10 minute, Reșița pe type 2 aproape 4 ore, cât am mâncat și vizitat orașul, Băile Herculane, peste noapte la o stație oferită de Hotelul Afrodita, Hațeg 10 minute, ajuns acasă cu 18% în vârful Feleacului, 20 % la stație.

Temperaturile exterioare între 0,5 și 7 grade. Costuri încărcare 0.

Alexandru – ID.3, București

În prima săptămână din martie am parcurs 1269 km, cu un consum de 18.9 kWh/100 km, majoritatea parcursi pentru întălnirea de la Reșița.

Voi reveni cu un articol despre experiența participării la evenimentul Mulțumim Reșița și a călătoriilor din Banatul Montan.

Dan – ID.3, Timișoara

În săptămâna 27 feb – 6 martie, am parcurs doar 344 km, Reșița fiind aproape, cu un consum mediu de 19.4 kWh/100km.

Mă bucur foarte mult că am participat la întâlnirea din Reșița, prima pentru mine, după aproape 8 luni de când „m-am electrificat”. Faptul că ne-am adunat așa multi cu ID.3-uri a fost un plus deloc de neglijat, interesant de comparat în viitor, bateria de 45 kWh cu celelalte de 58 kWh, în diferite experiențe pe care să le documentăm.

Cu această ocazie, am avut plăcerea să cunosc mulți dintre colegii ce contribuie săptămânal la proiectul Electromobilitate. Sper ca în acest an, să mai avem ocazii asemănătoare, odată cu venirea sezonului cald și speranța ca la nord de noi lucrurile își vor găsi o rezolvare pașnică. Atunci, cu siguranță vom găsi mai mult timp să ne povestim experiențele, să ne privim și pozăm mașinile.

Din păcate, și pe mine m-a afectat destul de mult drama ce se întâmplă vecinilor noștri și care ne pune pe gânduri. Chiar am descoperit câteva cărți interesante, pe care am început să le adaug bagajului informațional pe care-l adunasem de-a lungul timpului în ceea ce privește istoria, politica, economia, influențele și alte aspecte legate de contextul în care am ajuns în această situație tragică.

Aceeași problemă, menționată de mai multi participanți, privind amplasarea stațiilor de încărcare din Reșița în parcările la 45 de grade pe dreapta sensului de mers, ceea ce face intrarea cu spatele (necesară multor modele) destul de complicată, se regăsește în cazul unora din noile stații instalate de primărie în Timișoara.

Chiar dacă lumea aici este mult mai răbdătoare în trafic și mai tolerantă cu manevrele care încurcă traficul, în comparație cu ce povestea Alexandru la București și Brasov, nu înseamnă că este ceva normal, fiind doar rezultatul lipsei de experiență în utilizare sau a documentării de către decidenți. Este doar unul din aspectele care se poate rezolva in viitor, dacă din greșeli se învață și așa evoluăm, esențialul fiind apariția a cât mai multor stații de încărcare.

O altă concluzie pozitivă: abilitățile de manevre în spații înguste, cu timp limitat și sub stres vor fi folosite la maxim, iar asta ne face sa devenim șoferi mai buni și să ne cunoaștem mașinile mult mai bine.

Alăturat, o amintire ca dovada a prieteniilor ce se pot lega astfel, fiind foarte bucuros că am găsit timp să stau la o poveste cu Alexandru (București) și Marius (Câmpina), în ciuda timpului limitat și a frigului, deși termometrele nu arătau chiar așa de rău pe cât am simțit noi.

Nu în ultimul rând, mulțumim pentru organizare, materiale și în mod special colegilor veniți de la distanțe mari, în ciuda vremii și timpurilor nu foarte favorabile.

In încheiere, pentru amatorii de statistici am adăugat consumul mediu săptămânal, care include excursia la Reșița și cele parcurse pe drumurile șerpuite ale Banatului Montan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.