A doua călătorie mai lungă cu Niro: Târgoviște – Baia Mare

Poate vă amintiți de prima ieșire la drum lung cu Niro de la Târgoviște la Oradea, în urmă cu două săptămâni:

Niro a avut din nou o săptămână ceva mai intensă, în care a parcurs o distanta de 1568 km cu un consum între 11 și 15 kWh/100km. Costuri totale cu încărcarea 51.5 lei.

Începe să îmi placă din ce in ce mai mult sa o conduc la drum lung. Se comporta mult mai bine decât termicele pe care le-am avut înainte, în special pe serpentine. Singurul minus ar fi farurile…mi-ar fi plăcut să fie adaptive, dar asta consider că e mai mult un moft.

Sa va spun totuși cum a fost drumul de la Târgoviște la Baia Mare și retur.
Am plecat marți la ora 10:00 din Târgoviște cu SoC 77%. Am ales sa merg pe Valea Oltului. Mi se pare mie că ar fi varianta optima pentru electrice. Ajuns in Sibiu la Lidl la ora 14:00 cu 30% SoC. Am încărcat până la 93% și am plecat din Sibiu la ora 16:00 spre Baia Mare.

Ajuns in Baia Mare cu12% la ora 20:15. Pe drum am prins ploaie după Cluj până la Baia Mare. Total distanta aproximativ 600 km, timp total de condus aproximativ 8 ore. Cost încărcări zero.

La întoarcere, am plecat din Baia Mare la ora 13:10 SoC 98% și am ajuns la Sibiu în jurul orei 17:30. Stația de la Kaufland era nefuncțională, iar la Lidl erau deja 2 Spring-uri care așteptau la încarcat. Unul din posesori mi-a zis că ar fi încărcat cu 1 leu la o stație, dar daca tot a venit la Lidl…

L-am întrebat unde este stația și mi-a arătat pe Plug Share. Era o stație EV Go chiar în centrul orașului. Am încărcat acolo de la 17% la 82% (47.15kWh) – cost 47.5 lei + 4 lei parcarea. Plecat din Sibiu la ora 19:50 și ajuns in Târgoviște la ora 00:18 cu 33% baterie.

Pe drum am prins putina ploaie între Sinaia și Târgoviște. Mașina s-a comportat perfect tot drumul și abia aștept următorul drum mai lung.

Următoarea plimbare mai lunguță a fost ieri. Plecat din Târgoviște cu 58% SoC, mers până la Ploiesti, plimbat ceva prin oraș și plecat la Sinaia. De la Sinaia înapoi la Târgoviște ajuns cu SoC 21% după 200km parcurși. Cost încărcări zero.
O săptămână frumoasă să aveți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.