Centenarii, recidiviștii și alergătorii de cursă lungă din proiectul Electromobilitate

Spre deosebire de electro-sceptici, care nu cred în datele despre poluare, nici în impactul activităților umane asupra mediului, nici în avertismentul oamenilor de știință despre urmările încălzirii globale, electromobiliștii au ales să-și aducă contribuția personală în reducerea emisiilor de CO2 și a poluării fonice din aglomerațiile urbane, dar și a utilizării mai eficiente a resurselor limitate de care dispunem.

În loc de vorbe aruncate în vânt și citarea unor „studii” plătite de industria petrolului (vezi documentarul BBC), majoritatea își văd de drum cât mai curat și liniștit, încărcând de câte ori este posibil energie regenerabilă.

În cadrul proiectului Electromobilitate, 67 autori voluntari pe blog au împărtășit experiențele personale cu diferite modele electrice în țară și străinătate. Cei 52 participanți în proiect au acumulat peste 1.5 milioane km, din care 1.33 milioane, reprezentând de 3.5 ori distanța Pământ – Lună, au fost monitorizați săptămânal pentru primul an, după care unii colegi au decis să continue transmiterea datelor lunar.

„Alergătorii de cursă lungă”

De loc întâmplător, trei Hyundai Kona sunt mașinile cu cel mai mare număr de kilometri la bord din echipa noastră. Modelul sud-coreean a atins un punct sensibil, în care prețul mai rezonabil de achiziție, acumulatorul de 64 kWh și eficiența bună l-au făcut extrem de îndrăgit în Europa și în țară.

De la stânga la dreapta: Dan (B), Paul (DJ) și Andrei (BV) au descris în numeroase articole experiențele lor alături de Kona în țară și pe drumuri europene. Trebuie menționat că la kilometrajul lui Dan (peste 141.000 km), o contribuție importantă a avut primul proprietar, care a acumulat 97.000 km în primul an de utilizare.

Imagine transmisa de Paul colegilor de echipă la trecerea de 120.000 km, distanță ce reprezintă trei ocoluri ale pământului

În timp ce Paul încarcă de la soare, cu ajutorul panourilor fotovoltaice instalate la bloc, Andrei este în curs de instalare a unei instalații la casa din Brașov, iar Dan beneficiază de energie verde în Elveția, unde a parcurs majoritatea kilometrilor în 2022.

Parcursul ridicat nu este caracteristic doar #konițelor, cum le alintă proprietarii. Radu (PH) ne-a informat recent că a atins borna de 90.000 km cu Renault ZOE, majoritatea parcurși cu naveta de lângă Ploiești la București.

Numitorul comun la care revin „alergătorii de cursă lungă” în articolele lor, este plăcerea și economicitatea condusului electric.

Desigur că orice model electric nu vine doar cu bucurii și serialul despre intervențiile din service, dovedește că au problemele lor tehnice, majoritatea rezolvate în perioada de garanție până în prezent.

„Recidiviștii”

Ca și cum „greșeala” de a cumpăra un model electric, acuma când tehnologia este la început de evoluție, rețeaua de încărcare din țară este subdezvoltată și a rămas în urma creșterii parcului auto electric, nu ar fi un gest destul de absurd din punctul de vedere al scepticilor, o serie de colegi au achiziționat cel de al doilea sau chiar al treilea model electric.

Marius (PH) a trecut de la VW e-Up la Tesla Model 3, Darius (TM) de la Zoe la Model 3, Ovidiu și Silviu ambii din București au trecut de la Peugeot 2008 la Model 3. Atunci când bugetul o permite, este ușor de înțeles trecerea la un model mai performant, care este susținut de propria rețea de încărcare rapidă (Tesla Supercharger).

Controversele ridicate de articolul lui Paul – Dacia Spring, după 93.000 km cu Hyundai Kona Electric – în care descrie achiziția unei Dacia Spring, după ce a parcurs 93.000 km cu Kona, dovedesc cât este de dificil de înțeles, pentru necunoscători, de ce și-ar lua cineva a doua belea pe cap?

Nimic mai departe de realitatea electromobilisitică!

Cel mai bine o reflectă faptul că Violeta (soția lui Paul), fără să fie vreodată interesată de o mașină în suficientă măsură pentru a-și lua carnet, savurează în prezent plimbările cu Spring-ul. Dascăl de meserie, cu darul de a instrui pe alții, suntem convinși că exemplul și explicațiile ei vor determina și alte doamne să facă pasul spre universul mobilității electrice.

Tot prin exemplul personal, Marius (PH) și Cristian (BV) și-au convins frații să îmbrățișeze electromobilitatea.

Tudor (TM) și-a început călătoria electrică în 2019 cu un Hyundai Ioniq, a continuat în 2020 cu Kona și în 2021 cu IONIQ 5. Pe acest parcurs și-a convins părinții cât este de economică și comodă utilizarea unei electrice atât pentru drumurile zilnice în oraș, cât și pentru călătorii lungi. Astfel s-a alăturat electro-leul (Peugeot e-208) Laurei în mini parcul auto al familiei, iar Teo evaluează serios înlocuirea unui BMW PHEV cu un Model Y.

„Centenarii”

Cât de dedicați și răbdători sunt colegii participanți la proiect, o dovedesc cei trei „centenari” = proprietari care au transmis date despre experiențele personale pentru mai mult de 100 săptămâni.

  • Doina și Wiwi – Skoda Citigo, Timișoara
  • Laura – Peugeot e-208, Timișoara (mulțumim Tudor pentru transmiterea datelor săptămânal)
  • Titus – Hyundai Kona, Sibiu

Aceste colaborări pe termen lung sunt extrem de utile, fiindcă ne permit să urmărim atât problemele tehnice ce apar după o perioadă mai extinsă de exploatare, cât și costurile reale generate de reparațiile din service. Acestea rămân o necunoscută deocamdată, exploatată de sceptici cu zvonuri despre costurile aberante ale acumulatorilor și altor piese. După 1.33 milioane km nu putem confirma aceste opinii, dar poate este prea devreme, majoritatea mașinilor din proiect fiind încă în garanție.

Alte observații posibile doar pe termen lung sunt legate de impactul unor modificări ale rutinei zilnice de utilizare. În cazul lui Doina și Wiwi (curba albastră), scăderea consumului pentru Citigo în al doilea an de utilizare, a fost pus pe seama conducerii preventive, dar și a folosirii modului ECO, suficient pentru nevoile celor doi navetiști din spațiul peri-urban la Timișoara.

În cazul lui Titus (curba roșie), creșterea consumului mediu în cel de al doilea an este cauzată de schimbarea rutinei zilnice. Dacă 2020 a fost dominat de drumuri scurte (lock-down, home office, etc), 2021 și anul acesta drumurile dese de la Sibiu la Cluj pe autostradă au generat valori mai ridicate de consum pentru Hyundai Kona.

Pofta de electroni a electro-leului, mai ales la drumurile scurte în oraș din sezonul rece, este proverbială în echipa proiectului, dar valorile comunicate de Laura sunt remarcabil de stabile pe parcursul celor doi ani de monitorizare.

O mențiune specială pentru constanța de metronom cu care Radu (curba verde) a parcurs naveta zilnică de lângă Ploiești la București, cu care a acumulat 90.000 km cu Renault Zoe, fără probleme tehnice majore și cu un consum de invidiat.

Mulțumiri tuturor participanților

Chiar dacă exemplul personal nu va convinge scepticii, iar costurile pentru sănătatea publică datorită poluării, sau efectele încălzirii globale, vor fi în continuare date la o parte ca făcând parte din cine știe ce conspirație mondială, în final costurile vor decide.

Creșterea ocazională a prețului carburanților trimite șocuri (electrice?) în rândul utilizatorilor, care sunt uitate însă de îndată ce prețul scade cu câteva procente. Partea proastă este că motoarele termice utilizează mai puțin de 30% din energia înmagazinată în combustibilii fosili, diferența de peste 70% pusă la dispoziție de această resursă foarte valoroasă, dar LIMITATĂ, fiind risipită în atmosferă sub formă de căldură.

Sursa imaginii: Yale Climate Connections
semnalată de Wiwi într-un articol din Motor Trend

Va veni cu siguranță o zi în care nepoatele și nepoții ne vor întreba: „Tu cei ai făcut ca să evităm catastrofa ecologică ce ne înconjoară?”

Împreună cu alergătorii de cursă lungă, recidiviștii, centenarii și toți electromobiliștii din lume vom putea răspunde:

„Am ales sa stăm, la început, 30-45 minute la încărcat, după fiecare 3-4 ore de condus, pentru binele tuturor, utilizând mai eficient resursele existente. Apoi? …” (povestea continuă!)
Sursa imaginii: Yale Climate Connections
semnalată de Wiwi într-un articol din Motor Trend

Istoria acțiunilor coordonate ce au sădit timp de 30 ani neîncredere în rapoartele despre modificările climatice:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.