ANIVERSARE – 25.000 km în primul an cu Tesla Model 3 LR

După aproape un an de participare la proiectul Electromobilitate cu informații despre Renault Megane, George (Ineu) a continuat colaborarea pentru alte 12 luni cu date despre un Model 3 Dual Motor, utilizat in principal pentru naveta zilnică de la Ineu la Arad.

Cazul de utilizare ideal pentru orice ”electrică”, cu trafic pe DN la viteze ponderate, experiența îndelungată la volan și o atenție deosebită la eficiență, ascuțită în perioada cât a condus camioane Volvo, au rezultat în valori statistice de invidiat: 24.699 km monitorizați în primele 12 luni, cu un consum mediu de 12.7 kWh/100km.

Colegii ce au beneficiat de sfaturile sau ajutorul lui George pentru instalații fotovoltaice, se bazează pe experiența îndelungată și rezultatele producției proprii, comunicate periodic, odată cu extinderea numărului de panouri instalate la domiciliu. In acest fel, o pondere tot mai mare din energia electrică utilizata de echipa proiectului Electromobilitate, provine cu certitudine din surse regenerabile, așa cum indică rezultatul sondajului anual despre încărcare.

Statistici după 12 luni

Parcursul total și consumul mediu sunt valori insuficiente pentru a înțelege cum se comportă Model 3 Dual Motor cu George la volan, în iernile foarte blânde din vestul țării, prin urmare vom arunca o privire la valorile săptămânale.

Parcursul săptămânal

Pe lângă naveta zilnică la Arad, despre care am scris în introducere, călătoriile din vacanțe în Italia, Grecia, Serbia și prin țară, punctează graficul parcursului săptămânal cu distanțe ce necesită reîncărcare pe parcurs. De altfel, sunt singurele săptămâni în care George raportează costuri de încărcare.

In rest, a preferat sa informeze succint ”încărcat doar acasă din fotovoltaic”, pentru a evita interminabila dezbatere dacă încărcarea de la soare poate fi considerată gratuită, după amortizarea investiției inițiale.

Consumul mediu săptămânal

La fel ca toți colegii electromobiliști în general și cei cu Model 3 Dual Motor sau Long Range rwd, datele transmise foarte punctual de George în fiecare săptămână indică o variație a consumului între sezonul cald și cel rece. Ferit de ierni aspre cu temperaturi scăzute, așa cum ne-a relatat Răzvan din Finlanda, sau de veri toride, ca cele petrecute de Roxana în Nevada, variația consumului înregistrat la bord, între valorile minime și maxime este foarte rezonabilă, fără să ridice probleme deosebite cu planificarea reîncărcărilor.

MULȚUMIM George!

La finalul primului an de colaborare la proiect cu experiențele acumulate la volanul unui Model 3 Dual Motor, George transmite succint și la obiect:

Fără probleme în continuare!

Ce-i drept, 25.000 km nu reprezintă o distanță la care așteptăm probleme de la un automobil nou în secolul XXI. Este însă foarte încurajator de observat că Model 3 Dual Motor, condus cu grijă, într-un caz de utilizare ideal, poate rivaliza cu automobile cu performanțe mai reduse atât la eficiență, cât și la costurile din primul an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.