Autonomia odată cu încălzirea vremii la Renault Zoe

Am profitat de o mini excursie cu Zoe și de temperaturi pozitive pentru a documenta, scurt și la obiect, autonomia odată cu creșterea temperaturii.

În timp ce scriu acest articol afară sunt 3 grade Celsius, însă atunci când el va fi publicat va fi din nou cald, adică în doar câteva zile. Din păcate, cam asta e vremea acum și cam așa, cred eu, va fi de acum înainte.

Ei bine, acum două săptămâni a fost iar un weekend cu temperaturi peste 10 grade (după care a urmat o săptămână s cu -10 grade) motiv pentru care am profitat de ocazie și am mers lângă Lipova să vizităm cetatea Șoimoș.

Video cu experiența până la Șoimoș

Despre drum, consum și autonomie

Drumul total, dus întors, a însumat 122 km parcurși iar consumul a fost unul extrem de mic, cu care nu eram obișnuit. Mai ales că noi am luat-o pe Zoey în toamnă și am intrat direct într-o vreme cu temperaturi scăzute.

Dacă la -2 grade un drum asemănător dădea un consum calculat de 19.2 kWh/100 km și o autonomie maximă de 250 km, la 11-12 grade consumul calculat a fost de doar 15 kWh/100 km iar autonomia maximă estimată a ajuns la 320 km! Practic, cu 28% mai mare.

Însă acesta e doar unul dintre primele astfel de teste pe temperatură blândă, pentru că, sper eu, de acum vor veni doar vremuri calde.

Cel mai curios sunt cum va evolua autonomia pe caniculă, când mă aștept să o ia din nou în jos.

Până data viitoare, scrie-ne în secțiunea de comentarii cum a fost autonomia ta în scurtele perioade calde?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.