Primii pași spre electromobilitate alături de e-Up! si Citigo

Dacă există o trăsătură comună participanților la proiectul Electromobilitate, în afară că și-au investit economiile într-o electrică, atunci este dorința de a împărtăși bucuriile, necazurile și experiențele alături de modelul ales.

De multe ori, alți proprietari sau viitori proprietari ne scriu pe diferite căi, cu întrebări interesante sau experiențele proprii, pe care ne bucurăm să le publicăm. Același șir de evenimente l-am înregistrat în dublu exemplar săptămâna trecută.

Mai întâi ne-a scris, la rubrica de comentarii pentru articolul „Climatizarea a consumat 44% din totalul energiei folosite pe traseul Câmpina – Brașov – Câmpina!” un proprietar de VW e-Up! din București.

Marius Toma, cel mai experimentat cu acest model din echipa noastră, a preluat dialogul direct cu Mihai și după o discuție telefonică, probabil nu au mai rămas întrebări pe aceasta temă.

Pasiunea și dedicația de dascăl pe care o manifesta Marius în a împărtăși cu toți cei interesați experiența acumulată cu buburuza, după mai mult de 10.000 km parcurși, sunt demne de toata admirația. MULȚUMIM Marius pentru promovarea mobilității electrice prin exemplu!

Skoda Citigo

In urma cu un an Doina și Wiwi conduceau pentru prima oară un model electric, legendarul Ionică, aventură descrisă cu haz în articolul lui Wiwi despre electro-boboci.

La mijlocul lunii mai a sosit și primul Elektroauto al familiei, un Citigo. Așa cum Wiwi a fost inițiat în tainele primul model electric marca Skoda, tradiția a continuat cu plimbări oferite rudelor și prietenilor, apoi celor interesați de Citigo, care ne-au contactat în media socială, prin rubrica de comentarii și cu mesaje directe pe adresa office@electromobilitate.com.

Am fost întrebat de mai multe ori de ce preferă unele persoane să meargă în plimbare electrică cu echipa noastră, din moment ce dealerii oferă test drive-uri. Răspunsul este complex și are multe aspecte, cel mai important fiind experiența acumulată de proprietar, pe banii lui, cu modelul respectiv, care rezultă într-o probabilitate foarte mare ca informațiile transmise participanților la test drive să conțină atât aspecte favorabile, cât și unele necazuri întâmpinate sau pur și simplu nemulțumiri cu modelul respectiv.

In plus, lipsa presiunii de vânzare, generează o atmosferă colegială, în care întrebările primesc răspunsuri deschise și oneste. Poate un farmec aparte are și faptul că multe astfel de ocazii se ivesc la întâlnirile din seria ElectRoMania, organizate în locuri pitorești, cu trasee montane, care scot cel mai bine în evidență calitățile automobilelor electrice atât la cățărare, cât și la coborârile fără frână de picior.

Faptul că în aceeași zi cei interesați pot compara si beneficia de plimbări cu numeroase modele, ajută mult decizia de achiziție a celui mai potrivit pentru nevoile familiei.

Pornind de la o întrebare adresată de un potențial client de Citigo în media socială, Wiwi ne-a trimis următoarea descriere a modului în care a oferit încă o plimbare de inițiere cu GO-e.

Electro-curiosii (partea a II-a)

După postarea lui Florinel, urmată de o grămadă de comentarii răutăcioase și neavizate, dar și unele de bun simt și încurajatoare, la care a adăugat Dan două lincuri, m-am hotărât să iau legătura cu posibilul viitor „electro-boboc” să-i fac cunoștință cu GO-e.

Lincurile postate de Dan:

In 19.02 am plecat să zburdăm pe traseul meu preferat pentru teste. Am încercat câteva demaraje și frânări regenerative în „B” nivel 4, o frânare în „D” nivel 0 unde reacționează ca o termică în treapta de viteză înaltă când iei piciorul de pe accelerație, adică foarte vag.

Datele pentru acest traseu:

 Temp.
Ext.
Parcurs
km
Vit
medie
consum de
electricitate
consum
motor
Temp.
Int.
A/CRcuperare
19.feb5144515,113,522auto4,42,8

Din păcate am uitat să fac măcar o poză, dar oricum, mascați nu prea cred că eram fotogenici. ☺

Florinel s-a declarat mulțumit de noua experiență electrică, chiar dacă a fost doar pasager. L-am rugat să-și facă timp să posteze concluziile lui despre Citigo-e IV. Îl așteptăm cu drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.