Bilanț Renault ZOE după 10 luni

Recent am dedicat colegilor navetiști cu ZOE, Radu (PH) și Ciprian (SV), un articol în care subliniam performanțele și economicitatea fostei vedete europene pe parcursul ultimilor doi ani.

Cu această ocazie, am repetat îndoielile referitoare la valorile de consum afișate la bord, dar și de aplicația Tronity, semnalate de Darius și Șerban în luna mai 2021.

Privind în urmă la valorile comunicate de întreaga echipă, pe parcursul primelor zece luni ale anului 2022, putem observa câteva fluctuații ale consumului mai dificil de explicat. Ar putea să fie cauzate de resetări ale bordului, semnalate de colegi mai des la ZOE decât la alte modele.

Consumul mediu săptămânal

Odată cu trecerea la raportarea lunară pentru mașinile lui Radu și Ciprian și utilizarea mai rară, în favoarea unei mașini de serviciu, comunicată de Șerban, graficul consumului mediu săptămânal a devenit o reprezentare a unui singur caz de utilizare, cel actualizat de Marton (Târgu Mureș).

Ca urmare, am trecut la reprezentarea lunară a informațiilor transmise de colegii nostri.

Parcursul și consumul lunar

Lipsa parcursului lui Ciprian în luna octombrie este datorată unei intervenții prelungite în service, în așteptarea livrării unor piese de schimb.

Valoarea consumului comunicată de Marton până în luna august include pierderile de încărcare.

Dupa 10 luni, echipa ZOE a parcurs 78.686 km cu un consum mediu de 14.9 kWh/100km.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.