Cadou aniversar la 15.000 km – Kona EV

În urmă cu două săptămâni Kona a atins borna celor 15000 km și odată cu aceasta a sosit momentul primei revizii, cu o lună înaintea aniversării de un an și cu o lună înaintea celei mai lungi excursii de până acum, un drum de 1000 km pentru concediul programat în Grecia.

În data de 13 Mai am făcut programarea pentru efectuarea primei revizii și actualizarea de software a sistemului de infotainment la Casa Auto Timișoara.

În cadrul reviziei s-a efectuat o inspecție mecanică în urma căreia Porto a primit undă verde pentru drumul în Grecia, fiind declarată aptă să consume electroni în voie. A fost înlocuit și filtrul de aer pentru habitaclu, iar operațiunea care a durat cel mai mult a fost actualizarea software-ului în urma căreia interfața a primit o nouă înfățișare, dar funcțiile de bază au rămas aceleași. Costul reviziei a fost de 581 RON.

Pentru a ne pregăti de aniversarea de un an a Konei, am hotărât să îi facem cadou un spațiu de depozitare sub capota din față unde este suficient loc pentru stocarea cablurilor de încărcare și a altor mărunțișuri.

Știam de la alți colegi din grupurile de pe rețelele sociale că cei de la frunk.at oferă două opțiuni care se montează pe suporții „capacului motor”. Dar din cauza (sau datorită) faptului că îmi place să manufacturizez diverse lucruri, am hotărât să confecționez singur acest „frunk”.
Căutând mai multe informații despre modul de montare a unei cutii în spațiul de sub capotă, am găsit pe YouTube un videoclip foarte util în care autorul prezintă și 4 piese printate 3D în care se fixează tampoanele de cauciuc ale capacului de plastic. În descrierea videoclipului există și un link de unde se pot descărca schițele pieselor, pe care le-am trimis unei companii din Timișoara care se ocupă cu imprimare 3D.

Suporți în care se fixează tampoanele de cauciuc

Între timp am achiziționat un profil L din aluminiu, o cutie de plastic cu capac și șuruburile necesare fixării cutiei pe profilul de aluminiu, iar după ce am primit piesele imprimate am confecționat suportul.

Piese necesare:
-cutie de plastic cu capac cu dimenisuni aproximative 59x39x18
-suporții imprimați 3D
-profil de aluminiu
-suruburi pentru fixarea profilului pe cei 4 suporți și pentru fixarea cutiei pe profilul de aluminiu
Toate aceste componente au costat aproximativ 175 RON.

În final am obținut un spațiu de depozitare suplimentar pentru cablurile de încărcare, triunghiurile reflectorizate, trusa de prim ajutor și compresorul pentru roți, astfel eliberând spațiu în portbagaj.

În cazul în care doriți să realizați un astfel de frunk și credeți că putem fi de folos cu mai multe informații, vă rog să ne contactați în secțiunea de comentarii.

2 Responses

  1. Alex Stamate spune:

    581 lei costa o revizie??? Pai atat costa si la un diesel??? Unde spune toata lumea ca la electrice nu tu revizii (scumpe) sau incarcare gretuita? Sincer cred ca in scurt timp le vor taxa si la impozit.

  2. Dan Boboescu spune:

    După 53.000 km parcurși în 2 ani și șapte luni costurile cu reviziile pentru Model 3 sunt ZERO, fiindcă Tesla nu impune revizii la intervale fixe de km, obligatorii pentru păstrarea garanției. De altfel, în aceasta perioadă pe lângă costul energiei electrice consumate, cea mai mare cheltuială a fost reparația unei ciupituri în parbriz și spălatul…

    Reviziile periodice pentru electrice sunt un cadou făcut de producători caracatiței de distribuție, un aranjament foarte convenabil, înrădăcinat în industria auto. Tesla a demonstrat că se poate și fără intermediari. Sunt curios cați proprietari vor mai face reviziile „periodice” după ce expiră garanția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.