Dacia Spring și puterea exemplului

Pentru oricine urmărește activitatea efervescentă de pe grupul proaspeților proprietari de Dacia Spring, din comentariile și reacțiile lor și cele ale vizitatorilor, un lucru devine repede evident: PUTEREA EXEMPLULUI este copleșitoare!

Rar am văzut atâta curiozitate, urmată imediat de interesul exprimat pentru achiziția unui model electric, cum este cazul cu Dacia Spring.

Imagine postata în media socială de Alexandra

Proprietarele și-au îndrăgit de îndată noile automobile electrice pentru economicitate și simplitatea condusului, în timp ce băieții s-au aruncat în discuții tehnice, despre încărcare, consum și autonomie.

Așa cum scria Alexandra, după ce a postat superba imagine alăturată:

Lucrez cu pacienți la domiciliu, de la o locuință la alta și asta m-a făcut să-mi las VW CC pentru un Spring.

E bună la buzunar.

Mă deplasez cât vreau. Și mai ales, nu mai am probleme cu filtrul de particule DPF-ul 😀

Adio full de combustibil făcut cu 400 lei!

Pe lângă realitatea că Spring este în prezent CEL MAI IEFTIN model Dacia (după aplicarea subvențiilor), Alexandra și alte proprietare de Spring au descoperit foarte repede cât de economice sunt deplasările cu un model 100% electric.

Puterea exemplului și informațiile venite direct de la proprietari, vor convinge cu siguranță un număr mare de persoane să achiziționeze un Spring. Pentru mobilitatea electrică, pentru reducerea poluării și a zgomotului din orașe efectul este pozitiv.

În schimb, pentru situația de la stațiile de încărcare publice, pe termen scurt, până când firmele din domeniu vor reuși să extindă rețelele de încărcare proporțional cu creșterea parcului auto electric, sunt previzibile aglomerări neplăcute.

Pentru cei ce nu au posibilitatea să încarce acasă sau la serviciu, așteptarea la încărcare poate deveni o frustrare care anihilează rapid bucuria achiziției la cel mai bun preț și cu costuri minime de exploatare a Springului.

Încărcarea la locul de munca

Așa cum am mai susținut, soluția cea mai rapidă este accesul la o priză casnică în parcările firmelor. O altă postare din grupul Dacia Spring, prezintă un exemplu demn de urmat de cât mai mulți angajatori, care înțeleg că accesul la o stație de încărcare (sau măcar o priză de 240 V) în timpul programului de lucru, reprezintă o mână de ajutor uriașă și asigură confortul psihic pentru cei ce locuiesc la bloc. Posibilitatea de încărcare la serviciu va încuraja adoptarea mobilității electrice într-o măsură mai mare, ceea ce este în beneficiul nostru al tuturor.

Cu 10 x 2 puncte de încărcare puse la dispoziție pentru echipă, firma din imaginea postată de Radu stabilește un exemplu a cărui putere o aplaudăm și suntem bucuroși să o promovăm, fiindcă soluții similare trebuie încurajate cât mai urgent, înainte ca experiența încărcării la stațiile publice supra-aglomerate să umbrească bucuria achiziției!

Privind rezultatele sondajului anual intitulat unde? cum? și când incarcarcați?, observam că parcursul mediu comunicat de participanți este:

Prin urmare, proprietara unui Spring are nevoie în medie de două încărcări pe săptămână pentru naveta zilnică, cumpărături și alergătura prin oraș. Cele zece stații duble din postarea lui Radu pot asigura încărcarea parțială (4 ore) pentru 40 de automobile pe zi, sau 200 de încărcări parțiale (4 ore) pe săptămână în timpul programului de lucru.

Popularitatea unor astfel de inițiative pentru motivarea echipei și atragerea de talent, este dincolo de orice îndoială și rezolvă elegant și fără pierdere de vreme, problema încărcării pentru angajații care nu au posibilitatea să încarce la domiciliu.

Dacă beneficiați de încărcare la locul de muncă, am fi bucuroși să ne scrieți în ce condiții oferă angajatorul acest serviciu și eventual să ne furnizați mai multe detalii despre puterea de încărcare, modul de organizare/programare al încărcărilor și câteva imagini asemănătoare ca cea de mai jos, trimisă de colegul nostru Attila de la Continental, Timișoara.

Asemantor cu lista Locurilor prietenoase cu electromobiliștii inițiată de Cristi, vom alcătui și publica periodic o listă cu locurile de muncă ce asigură încărcarea pentru echipă. Așteptăm informațiile voastre.

Lista (incompletă) a firmelor ce asigură încărcarea la locul de muncă pentru colegii participanți la proiectul Electromobilitate

  • Arad – ? (angajatorul lui Norbert asigură încărcarea și transportul în interes de serviciu cu două Smart-uri ale firmei)
  • București – ? (Ovidiu)
  • Gura Humorului – ? (Ciprian)
  • Sibiu
    • NTT (Radu)
    • Porsib (Roxana)
  • Timișoara
    • Continental (Attila)
    • Lektri.co (Tudor)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.