Despre statii si retele de incarcare cu Dragos Ciobanu, EVconnect

Cu Dragos Ciobanu am luat legatura, cu mai mult de un an in urma in cautarea unei statii de incarcare, pentru ceea ce urma sa devina programul de test drive din cadrul proiectului Electromobilitate.

Dupa cateva introduceri si cuvinte schimbate despre planul nostru de a oferi celor interesati posibilitatea de a conduce o masina electrica, Dragos a fost de acord sa instaleze o statie de incarcare in centrul tehnic de sustinere al proiectului nostru, firma Porsib din Sibiu.

Asa a inceput un partenariat prin care EVconnect ne-a ajutat cu incarcatul in varful muntelui, la Brebu Nou in parcul National Semenic, pentru prima editie ElectRoMania.

Ne-am revazut la Bran la prima intalnire a proprietarilor de EV, apoi pentru un scurt test drive cu Tesla Model 3 la Arad si in final la inaugurarea statiei rapide EVconnect din parcarea de pe autostrada A1 la intrarea in tara, mai precis la Pecica.

Statia de 50 kW de la intrarea in tara, parcarea Autohof Pecica

In ultima saptamana, pe langa bucuria celor doua statii de 50 kW instalate in colaborare cu primaria la Cluj, a caror poze au circulat in media sociala, cateva nemultumiri exprimate de electromobilisitii ce intampina dificultati la statiile de incarcare, m-au determinat sa iau din nou legatura cu Dragos.

Am stabilit o intalnire la Arad, ca sa vad cu ochii mei „minunea” … un hypercharger de 300 kW, care din pacate va fi instalat intr-o tara vecina.

Ar fi extrem de dificil de gasit o locatie buna cu asemenea putere disponibila, sau foarte de scump de tras cablurile de putere pana acolo unde este convenabil pentru cei aflati in tranzit.

Dragos Ciobanu, EVconnect

Pentru a realiza dimensiunile acestei statii si grosimea cablurilor de alimentare cu racire, Dragos a parcat i3-ul in hala, simuland o incarcare.

Planuri de extindere pentru 2020

Pasii inceputi la Cluj, apoi intrerupti in conjuctura generata de pandemie, vor continua cu 2 statii de 50 kW instalate la Oradea.

Resita este pe cale sa mai instalaze cinci statii de putere, pentru a ajuta cu implementarea deciziei Consiliului Local de electrificare a flotei de taxiuri locale cu posibilitatea de incarcare. Apoi urmeaza Satu Mare.

Dar cea mai extinsa retea, cu un total de 35 de statii, o combinatie de 22 kW AC si 50 kW DC a fost contractata de grupul NEPI Rockcastle, cu care EVconnect a mai colaborat la Shopping City in Timisoara, iar acuma urmeaza sa instalaze „pompele de electroni” la Targu Mures, Targu Jiu si Bucuresti.

Planuri de reparatii

Ca nu toata lumea apreciaza statiile de incarcare, este evident din lista si mai ales cauzele pentru care sunt necesare reparatii in Timisoara, unde au fost furate cablurile de la doua statii si Iasi unde o statie a fost avariata.

Planuri de viitor

Despre colaborarea EVconnect cu alti profesionisti in domeniul electromobilitatii competitionale auto vom reveni cat de curand, la fel si alte planuri indraznete ce vizeaza decarbonizarea distributiei de marfuri.

Pe curand, va urma!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.