Doi „electroboboci” si Ionica in hoinareala

Sa fac prezentarea bobocilor. Draga mea doamna, Doina (Fabia 1,2 benzina de 13 ani) si eu, Wiwi pentru apropiati (Karoq 2,0 TDI 4×4 de 2 ani).

Recunosc ca am trisat. M-am ascuns dupa Ionica sa nu-mi apara burta in poza.

In ianuarie, cand a aparut Citigo e in configuratorul Skoda.ro ne-am hotarat sa inlocuim Fabia.

Am comandat masinuta si am inceput sa ma intreb cum o incarc acasa. Merge pe una din prizele de 220V din garaj, sa trag o priza de 380V, sau trebuie un Wall-box?

Am apelat la vechiul nostru prieten, Dan Boboescu, initiatorul proiectului Electromobilitate si pe langa sfaturi ne-am ales sambata dimineata si cu un Test-drive splendid, Sacalaz- Herneacova si retur, cu Ionica.

Traseul test drive elmob cu Ionica, 22.02.2020

Cum n-am condus niciodata cu cutie automata (amandoi suntem soferi de cutie manuala din 1985) a fost putin ciudat la inceput, fiind tentat sa caut schimbatorul.

Pana la Recas m-am acomodat cu Ionica si pe curbele de pe dealuri ne-am jucat putin pe modul sport. Cand am ajuns la Herneacova in parcare, vechiul instinct m-a facut sa caut ambreajul sa scot din viteza si am calcat frana cu stangul.

Cu greu am reusit sa o covingem pe Doina sa conduca la intoarcere macar pana la Recas. Dupa ce a prins gustul, pana la Sacalaz nu a mai oprit. A recunoscut ca teama a fost exagerata.

Doina a prins „electro-curaj” si chiar ii place.

Intradevar, dupa ce te acomodezi, scapi de cateva griji (ambreiaj, schimbator si mare parte a timpului frana) si mai trebuie doar atentie la trafic si mai ales la viteza care, neavand zgomotul progresiv dela motorul termic, e mai greu de apreciat.

In rest doar liniste, conversatie comoda si admirat peisajul. Acasa, dupa amiaza, la intervale mai mult, sau mai putin egale auzeam:

ʺChiar a fost fain !ʺ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.