Echipa Tesla după 60.000 km parcurși în sezonul rece

Imaginea transmisă de Marius de la Sibiu povestește foarte bine motivul pentru care cei mai mulți locuitori ai planetei, interesați de mobilitatea electrică, se decid pentru Tesla, chiar dacă în prezent pot alege din zeci de modele 100% electrice.
Super Charger Sibiu – cinci din șase stații ocupate

Cu tot prețul de achiziție ridicat, rețeaua Super Charger reprezintă un avantaj competitiv formidabil, înțeles cel mai bine de proprietarii altor modele electrice, care sunt într-o bătălie continua cu aplicații, ecusoane, cartele și mai ales stații nefuncționale.

Când au trecut Marius și Elena prin oraș, cinci din cele șase stații erau ocupate și încă nu este sezon de vacanțe, când Sibiul devine un furnicar de vizitatori. Chiar dacă în curând ne vor veni în ajutor noi SuperChargere la Brașov și Cluj, ritmul înmatriculărilor prevestește câteva puncte de încărcare aglomerate în perioada călătoriilor de vară.

Așa cum am mai anunțat, echipa Tesla participantă la proiectul Electromobilitate a crescut rapid începând din septembrie 2021. Iată ce ne relatează colegii noștri despre ultima săptămână, lună și sezonul rece.

Marius – Câmpina, peste 19.000 km

Pe lângă frumosul Fotoreportaj din călătoria la stațiile de încărcare alimentate cu energie produsă cu panouri fotovoltaice de la Ciugud, Hăpria și Păuca, Marius ne-a trimis următoarele informații:

SĂPTĂMÂNA  21-27 MARTIE 2022

 • km parcurși –  1000
 • kWh consumați 127
 • consum mediu – 12,7 kWh/100km
 • viteza medie – 60,8 km/h
 • temperatura medie a aerului – 11,5 grade Celsius
 • cost încărcări – 0

MARTIE

 • km parcurși – 3586
 • kWh consumați – 506
 • consum mediu – 14,1 kWh/100km
 • viteza medie – 60,7 km/h
 • temperatura medie a aerului – 5 grade Celsius
 • cost încărcări –  0 lei
 • Încărcări – 625 kWh, din care:
  • 245 kWh SuC (39,2%),
  • 346 kWh CCS (55,4%),
  • 34 kWh Type 2 AC (5,4%)
Statistici după primul sezon rece

Cu ajutorul statisticilor foarte amănunțite pe care le păstrează Marius, rezultatul primului sezon rece este:

 • km parcurși: 13.670
 • consum mediu: 14.4 kWh/100km
 • cost încărcări 79.10 RON sau 0.58 RON/100 km

Silviu – București, peste 8.000 km

Săptămâna trecută am parcurs 683 km cu 19,4 kwh/100 km. Cheltuieli de încărcare: 118 RON .

Încarc în Chișinău la stație de 150 kW cu 1 RON/kWh, e foarte fain. Prețul energiei casnice este aproximativ 0,6 RON/kWh în Moldova.

Am făcut un drum București-Chișinău pe vreme bună dar cu vânt din față foarte puternic: 3-4 m/s.

Impresii generale despre prima iarnă cu Model 3

Am avut temperaturi variate, de la -15 la +20 de grade și am văzut consum mediu săptămânal de la 18 la 25 kWh/100 km.

Ce pot să spun este ca Tesla M3 este foarte eficientă și a fost lipsită complet de erori pe bord sau alte probleme care au legătură cu iarna. Chiar vreau să spun că am rămas plăcut impresionat despre capacitățile mașinii pe zăpadă, având în vedere că are tracțiune spate. Am urcat câteva pante destul de înclinate pe care nu credeam că le pot urca, dar am reușit fără probleme.

Consumul pentru Model 3, tracțiune spate (fostul SR+)

Andrei (peste 23.000 km) și Darius (peste 10.000 km), Timișoara

Andrei (imaginea din stânga) a acumulat cel mai mare număr de kilometri în sezonul rece, trecând recent de 23.000 km din septembrie 2021, când a recepționat mașina la București.

Darius a ridicat mașina în noiembrie și a trecut de 10.000 km, același parcurs realizat de Tudor cu IONIQ 5 în aceeași perioadă.

Ovidiu (B) și Tudor (TM) – la început de drum

Atât Ovidiu cât și Tudor N. sunt autori cu experiență pe blogul electromobiliștilor. Dacă de la Ovidiu ați aflat pentru mai bine de un an peripețiile alături de Peugeot e-2008, Tudor ne-a împărtășit impresiile după primul test drive cu TM3 la Brebu în august 2019.

Întâmplarea face că amândoi au luat în primire câte un Model 3 Dual Motor în aceeași săptămână de la București. Pentru a sublinia cât de mică este lumea (sau bula, cum le place unora să o numească) mobilității electrice în România, o altă întâmplare a făcut ca Tudor să se întâlnească la Super Charger-ul din Pitești cu Marius.

Iată ce ne relatează despre ultima săptămână Ovidiu:

Am parcurs 188 km cu un consum mediu de 16,1 kWh/100km, costuri zero – încărcare la birou – folosind încărcătorul original Tesla, cu adaptorul luat separat de 32 A albastru, fiind suficient pentru încărcare 20-90% în timpul programului de lucru.

A fost o săptămână scurtă întrucât am lucrat mai mult de acasă.

Consumul echipei Tesla include cele două modele cu tracțiune integrală, Dual Motor (Andrei și Ovidiu)
Începând de săptămâna viitoare se va alătura și Tudor.

Întâlnire cu „Albă ca Zăpada”

Cu siguranță orice plimbare cu un Model 3 nou este o plăcere și ocazie de a realiza cât de mult s-a îmbunătățit această mașină de la achiziția lui TM 3 în noiembrie 2018.

Dar farmecul serii ploioase din Timișoara a fost ocazia de a depăna povești electromobilistice cu Tudor, în calitate de nou proprietar, nu doar de profesionist preocupat de subiectele complexe ale sistemelor ADAS și conducerii autonome.

Spre finalul taifasului nostru am primit confirmarea că Tudor va contribui la proiectul Electromobilitate cu informații săptămânale, participări la evenimente și, în limita timpului disponibil, cu articole despre noua sa aventură electrică.

Bun venit în echipă Tudor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.